Dodon, „la sfat” cu ambasadorii străini! I-a informat despre priorităţile sale în 2018: Zeci de evenimente naţionale şi deplasări peste hotare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zeci de evenimente la scară naţională şi multiple vizite peste hotare. Acestea sunt priorităţile pereşedintelui Igor Dodon pentru anul 2018, despre care acesta i-a informat pe diplomaţii străini acreditaţi la Chişinău.

„Am făcut un schimb de opinii amplu cu privire la situația din politica internă a țării, inclusiv situația economică, socială, conflictul instituțional și gravele încălcări ale legislației naționale efectuate sub presiunea majorității parlamentare, precum și subiecte legate de legea anti-propagandă, continuarea tensionării relațiilor cu Federația Rusă, interzicerea accesului pe teritoriul Republicii Moldova a mass-media din alte state”, a scris Igor Dodon după o întrevedere cu corpul diplomatic acreditat la Chişinău, desfăşurată astăzi.

Astfel, şeful statului a informat ambasadorii despre „numeroasele vizite” pe care le va întreprinde în acest an peste hotarele Republicii Moldova, „atât în Est cât și în Vest”. „În altă ordine de idei, am menționat că în anul curent, sub egida Președintelui vor fi desfășurate zeci de evenimente la scară națională, începând cu cele ce țin de consolidarea statalității Republicii Moldova și finalizând cu elaborarea și implementarea mai multor inițiative de dezvoltare strategică a țării și de redresare a situației economice și sociale din Moldova”, a mai scris Dodon pe pagina sa.

O temă discutată a fost şi reglementarea diferendului transnistrean, Igor Dodon precizând că este necesar de acționat în vederea realizării practice a înțelegerilor la care s-a ajuns la Viena, în decembrie 2017, dar şi soluționării celor opt subiecte de bază, incluse în pachetului de rezolvare a problemelor sociale și economice ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, inițiate la întrevederea acestuia cu Vadim Krasnoselski, liderul administrației transnistrene, în ianuarie 2017.

„Un subiect aparte l-a constituit desfășurarea alegerilor Parlamentare din anul curent. Am solicitat maximă atenție din partea instituțiilor internaționale și misiunilor diplomatice, acreditate în țara noastră în monitorizarea scrutinului electoral. Alegerile din 2018 vor fi fundamentale pentru dezvoltarea în continuare a Republicii Moldova și trebuie să se desfășoare în cel mai transparent și corect mod”, a mai precizat Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...