/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Rusia contraatacă și amenință. Ministerul de Externe de la Moscova, iritat de pretențiile lui Candu

missing
23 ianuarie 2018, ora 17:51

„La finele anului trecut, datorită eforturilor comunității internaționale, ale Tiraspolului și Chișinăului, au fost înregistrate rezultate bune. Pe ele trebuie să ne focusăm, dar nu pe mesaje provocatoare. Să lăsăm asta pe seama celui care a făcut declarațiile. O asemenea abordare a misiunii de pacificare este calomnioasă și cinică”, a declarat pentru Ria.ru viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin.

Reacția vine după ce, recent, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus într-un interviu pentru o publicație letonă că autoritățile de la Chișinău ar putea angaja o firmă internațională de avocatură pentru a calcula pierderile provocate de prezența militară rusă în regiunea transnistreană în ultimii 25 de ani.

Candu a menționat că despăgubirile ar putea să se ridice la ordinului miliardelor de dolari. Pretențiile l-au scos din sărite pe senatorul rus Alexei Pușkov, care a scris pe rețelele de socializare că „logica tipică a paraziților este să inventeze o scuză și să strige „dați bani!”, amenințând că, în acest mod, Moldova poate pierde piața rusă”.

Președintele Igor Dodon, care, conform Constitutiei este garantul suveranității, independenței, unității și integrității teritoriale a țării, a comentat pentru „Tass” că pretențiile enunțate de Candu față de Rusia „sunt periculoase”.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram