/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Dosarul „La Soacra”, la final. Procurorul cere pedeapsă mai dură pentru cei 4 inculpați

missing
22 ianuarie 2018, ora 18:35

La 22 decembrie 2016, Judecătoria sectorului Centru i-a condamnat pe administratorul cafenelei „La Soacra”, Andrei Iarîna, și pompierul responsabil de verificarea instituției, Sergiu Popel, la câte 6 ani de pușcărie. Procurorul nu este de acord cu sentința și cere câte 8 ani de închisoare pentru cei doi.

Se solicită o pedeapsă mai aspră pentru inculpatul Iarîna și Popel. Pe de o parte aceștia, anumite fapte le recunosc însă, ceea ce privește că au abuzat, în special inculpatul Popel. Au abuzat de funcție de care o dețineau, nu recunosc faptul dat. Este vorba de opt ani de închisoare”, a menționat Sergiu Brigai, procuror.

„Vreau ca instanța să aibă grijă ca să-i pedepsească cu o pedeapsă aspră să fie pentru toți, nu numai pentru unul. Toți au dat „iscălituri” că e tot bine și se poate de făcut mâncare în cafeneaua aceea și e tot normal”, a menționat una din victime.

Pentru angajatul Centrului de Sănătate Publică, condamnat de prima instanță la 2 ani cu suspendare, precum și pentru funcționara din cadrul Primăriei, care a primit doar o amendă, acuzatorii cer câte 6 ani de pușcărie.

„Hotărârea instanței de fond se ține practic pe faptul că Popel, în ziua incendiului a făcut 4 apeluri către Iarîna și Iarîna Alina. Considerăm că nu sunt întrunite elementele infracțiunii și fapta inculpatului nu poate fi calificată drept infracțiune”, a adăugat Angela Popil, avocatul lui.

La următoarea ședință, administratorul cafenelei, Andrei Iarîna își va spune ultimul cuvânt în fața judecătorilor. Tot atunci ar putea fi pronunțată și sentința. Cafeneaua „La Soacra” din Piața Centrală din Chișinău a ars pe 9 ianuarie 2016. Atunci, o butelie de gaz a explodat. Urmare a deflagrației, patru persoane au decedat, iar alte 13 au fost rănite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram