Şalaru, după decizia privind cetăţenia moldovenească a lui Băsescu: Injustiția creează adevărate anomalii în Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lupta lui Traian Băsescu în Republica Moldova nu va înceta indiferent de câte decrete va semna Igor Dodon, iar acesta îşi va recupera cetăţenia moldovenească „peste câteva luni sau peste un timp oarecare”. Aşa a comentat decizia Judecătoriei Chişinău de astăzi liderul Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, preşedinte de onoare al căruia este fostul lider de la Cotroceni.

Potrivit lui Şalaru, decizia de a respinge solicitarea de anulare a decretului prin care Igor Dodon i-a retras cetățenia fostului președinte român Traian Băsescu dovedește că „în Republica Moldova injustiția creează adevărate anomalii”.

„Președintele Traian Băsescu, peste câteva luni sau peste un timp oarecare își va recupera, cu siguranță, cetățenia Republicii Moldova. Lupta lui Traian Băsescu în Republica Moldova nu va înceta indiferent de câte decrete va semna Igor Dodon. Unirea unui neam nu a stat și nu va sta niciodată în decretele semnate de slugile Moscovei. Unirea este dreptul nostru și ea depinde doar de noi, românii basarabeni, nu de Igor Dodon”, a comentat fostul ministru liberal al Apărării pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Judecătoria Chişinău cu sediul la Botanica a respins „ca fiind nefondată” solicitarea de anulare a decretului preşedintelui Igor Dodon privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova acordată fostului lider de la Cotroceni de către fostul preşedinte moldovean Nicolae Timofti. Potrivit lui Igor Dodon şi a reprezentantului acestuia în instanţa de judecată, Maxim Lebedinschi, cetăţenia i-a fost acordată lui Traian Băsescu deşi acesta figura într-un dosar penal la momentul solicitării acesteia, fapt despre care nu a comunicat. Or, legea cu privire la cetăţenie stipulează că „se interzice acordarea cetăţeniei persoanelor care se află sub urmărire penală sau care au fost anterior judecaţi”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...