04:14:23 20.04.2024
Stiri

Vicepreședintele Comisiei Europene a încurajat autoritățile de la Chișinău să investigheze FRAUDA BANCARĂ

Politică 22.01.2018 16:40 Vizualizări1515 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele Comisiei Europene a încurajat autoritățile de la Chișinău să investigheze FRAUDA BANCARĂ


Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a încurajat autoritățile de la Chișinău, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul Iurie Leancă, aflat în vizită oficială la Bruxelles, să continue realizarea reformelor, dar și să investigheze frauda bancară.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cei doi oficiali au abordat subiecte care au vizat agenda R. Moldova - Uniunea Europeană, situația politică internă, aspectele economice, financiare și bancare din republica noastră.

Leancă l-a asigurat pe vicepreședintele Comisiei Europene că Guvernul este determinat să implementeze Acordul de Asociere și să efectueze reformele aferente agendei europene, fiind discutată detalat îndeplinirea condiționalităților de către Chișinău pentru acordarea asistenței macrofinanciare.

Vicepreședintele Comisiei Europene a încurajat autoritățile moldovene să continue realizarea reformelor, în particular în partea ce ține de reforma justiției, lupta împotriva corupției și consolidarea sistemului bancar. A fost subliniată necesitatea investigării depline a fraudei bancare, se spune în comunicatul Guvernului.

Totodată, a fost relevată importanța misiunii de evaluare din partea Directoratului General pentru Economie și Finanțe (DG ECFIN), planificată pentru începutul lunii februarie, care va trece în revistă nivelul de îndeplinire a condiționalităților incluse în prima tranșă a programului de asistență macrofinanciară.

La Bruxelles, Iurie Leancă a avut o întâlnire și cu Maroš Šefčovič, vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică. În intervenția sa, Leancă a solicitat sprijinul UE în realizarea obiectivului de interconectare a R. Moldova la rețelele europene de transportare a resurselor de gaz și electricitate.

Vicepreședintele Šefčovič a făcut o evaluare a situației regionale în domeniul interconectărilor și s-a referit la necesitatea consolidării eforturilor în asigurarea securității energetice. Oficialul european a subliniat importanța transpunerii depline a pachetului energetic III și asigurarea independenței Agenției Naționale de Reglementare în Energetică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md