/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Abbas a câștigat sprijinul UE pentru ca Ierusalimul de Est să fie capitală palestiniană

missing
22 ianuarie 2018, ora 16:23

În schimb, Abbas și-a repetat apelul pentru ca Ierusalimul de Est să devină capitală, și a cerut statelor membre UE să recunoască imediat statul Palestina, argumentând că acest lucru nu va împiedica negocierile cu Israelul privind soluționarea păcii în regiune.

Mogherini, în ceea ce părea a fi o referire voalata la recunoașterea Președintelui SUA, Donald Trump a Ierusalimului drept capitala Israelului, a chemat pe cei implicați în acest proces să vorbească și să acționeze „cu înțelepciune”, cu un sentiment de responsabilitate.

Abbas nu a făcut nicio referire la „mișcarea” lui Trump privind Ierusalimul sau la comentariile asupra problemei făcută luni la Ierusalim de către vicepreședintele SUA, Mike Pence.

Amintim că, Adunarea Generală a ONU a adoptat în decembrie o rezoluţie care solicită Statelor Unite să-şi retragă decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel. Rezoluția a fost adoptată după ce la 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce a marcat o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram