16:21:47 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Jurnalista de la NTV-ul rusesc, care a fost inițial întoarsă din R. Moldova, se teme că Dodon ar putea fi ASASINAT? A realizat un reportaj denigrator despre R. Moldova

Politică 22.01.2018 12:00 Vizualizări2722 Autor: Ziarul National
VIDEO // Jurnalista de la NTV-ul rusesc, care a fost inițial întoarsă din R. Moldova, se teme că Dodon ar putea fi ASASINAT? A realizat un reportaj denigrator despre R. Moldova facebook


Irada Zeynalova, prezentatoare la postul NTV din Rusia, a ajuns în cele din urmă la Chișinău, după ce reprezentanții Poliției de Frontieră i-au interzis accesul în R. Moldova săptămâna trecută. Aceasta a realizat un reportaj în care a prezentat situația din R. Moldova din perspectivă negativă, iar ulterior - și un interviu cu președintele Igor Dodon.

În cadrul interviului, președintele Dodon a criticat guvernarea de la Chișinău și a lăudat Rusia, care „a răspuns cu bine la răul făcut”.

„În ultimii ani, au loc mai multe acțiuni antirusești din partea guvernării de la Chișinău. Fac asta ca să fi pe placul celor din SUA și UE. L-au declarat persona non grata pe vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, această lege contra așa-zisei propagande rusești. Ei fac asta și pentru a arunca în aer înțelegerile mele cu Vladimir Putin. Chiar dacă s-au făcut mai multe acțiuni antirusești, partea rusă a acționat cu înțelegere. În Vest noi avem România, care e țară membră NATO, iar în Est – Ucraina. Aceste țări nu au relații bune cu Rusia. Am rămas noi care ținem piept. În jur este un teren minat, iar capetele fierbinți din SUA vor aici să destabilizeze situația, să provoace Rusia. Scopul mei e ca să rezistăm și să câștigăm alegerile parlamentare”, a declarat Dodon în cadrul interviului acordat Iraidei Zeynalova.

Acesta l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc, care este în fruntea majorității parlamentare, că vrea să distrugă „parteneriatul strategic” cu Federația Rusă. „Din fericire, Rusia a răspuns foarte deștept în această situație. A admis produsele moldovenești pe piața sa și nu a întreprins nimic împotriva migranților care muncesc acolo. Rusia a răspuns cu bine la răul făcut de majoritatea parlamentară de la Chișinău”, a spus Dodon.

Jurnalista din Federația Rusă l-a întrebat pe Dodon dacă „nu se teme că reprezentanții actualei guvernări de la Chișinău l-ar putea asasina, pentru că nu acceptați să fiți dus de lesă și să promulgați legile pe care le doresc ei”.

„Eu înțeleg asta, dar dacă am pornit pe această cale eu, nu îmi voi schimba poziția. Eu cred că ce propun ei nu e convenabil țării noastre. Chiar dacă ceea ce promovează ei îi place SUA și UE, eu nu voi promova poziția lor. Cred că nici această lege contra așa-zisei propagande rusești nu va avea efectul scontat și în cele din urmă va fi îndreptată împotriva lor. Știți cum e: fructul interzis este mai bun. Oamenii vor urmări posturile rusești pe internet sau prin satelit. Două treimi dintre moldoveni sunt proruși”, a mai adăugat președintele Dodon.

Amintim că jurnalistei Irada Zeynalova i s-a interzis accesul în R. Moldova, dar a revenit după ce șeful statului i-a trimis o invitație personală. Mai multe organizații media din R. Moldova i-au luat apărarea jurnalistei ruse și au solicitat Guvernului R. Moldova să ia măsuri urgente „pentru asigurarea liberei circulații a jurnaliștilor străini, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi a convenţiilor internaţionale în domeniu”.

Materialul realizat de jurnalista de la NTV despre R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md