/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

Xenia Sobchak a adunat numărul necesar de semnături pentru participarea în cursa prezidențială

missing
22 ianuarie 2018, ora 11:00

„Colectorii profesioniști cu semnături „desenate” au venit la noi și ne-au întrebat de ce nu vrem să le luăm”, spune Valeev, șeful rețelei regionale a lui Sobchak. Acesta a mai declarat că în unele regiuni a existat un sentiment că nimeni nu a strâns semnături. Menționând că procentul semnăturilor contrafăcute era diferit de la o regiune la alta.

Valeev a adăugat că colectarea de semnături va continua până se va ajunge la un număr de 130-140 de mii în cazul respingerii unora dintre semnături.

Sobchak intenționează să trimită listele cu semnături pentru verificare la Comisia Electorală Centrală pe 30 ianuarie. Ultima zi, când semnăturile pot fi depuse la CECul rus pentru înregistrarea candidatului este 31 ianuarie.

Anterior, despre finalizarea colectării de semnături a anunțat echipa actualului președinte Vladimir Putin; fondatorul partidului monarhist, omul de de afaceri Anton Bakov; fondatorul „Iabloko“ Grigori Iavlinski și ombudsmanul de afaceri Boris Titov. Titov și Yavlinski, ca persoane nominalizate de partide, au trebuit să strângă 100 de mii de semnături, Putin – 300 mii, pentru că și-a înaintat candidatura singur. Alți doi candidați – liderul LDPR, Vladimir Jirinovski și Paul Grudinin reprezentat al Partidului Comunist au fost eliberați de la colectarea semnăturilor fiind reprezentanți ai partidelor parlamentare.

Despre intenția de a participa la viitoarele alegeri prezidențiale, CEC-ul rus a fost notificat de un număr record de candidați – 24 de candidați de la partide și 46 de auto- nominalizați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram