Silvia Radu, nemulţumită de felul în care s-a intervenit pe trotuare şi în curţile blocurilor. Şeful Direcţiei Locativ-Comunale, eliberat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi iarna abia a început, săptămâna trecută fiind înregistrată prima cădere de zăpadă din acest an, primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, susţine deja că „aceasta a fost prima iarnă” în calitatea ei nouă, astfel că s-a dat cu părerea despre cum s-a intervenit în această „situaţie excepţională”. Potrivit ei, Direcţia Transport a intervenit destul de eficient la curăţarea arterelor principale, dar Direcţia Locativ-Comunală nu s-a isprăvit cu intervenţia pe trotuare şi în curţile blocurilor. Astfel, Silvia Radu a anunţat în această dimineaţă despre restructurarea direcţiei, dar şi eliberarea şefului acesteia Petru Gontea.

În cadrul şedinţei săptămânale a Direcţiilor şi Serviciilor Primăriei, Radu a menţionat că „locuitorii Chişinăului nu sunt mulţumiţi de faptul că nu s-a intervenit pe trotuare, nu s-a intervenit în curţile locatarilor şi acest lucru demonstrează că trebuie să revedem complet planul de intervenţii în aceste situaţii şi trebuie să revedem cum intervenim”.

„Ştiu că o să-mi explicaţi că nu există suficient echipament, că pe parcursul ultimilor 20 de ani nu s-a intervenit pe trotuare, că s-a intervenit doar pe drumurile laterale. Ştiu că sunt multe explicaţii, dar eu cred că lucrurile pot fi făcute atunci când există altă abordare, iar faptul că în faţa Primăriei nu există gheaţă, demonstrează că dacă se intervine în momentul corect, gheaţa dispare de pe trotuare. Eu vin în fiecare dimineaţă pe jos la Primărie. Este absolut imposibil de a te deplasa prin parcul Catedralei. Este un sloi de gheaţă foarte impunător care nu permite nici cu sarea, nici cu nisipul să te deplasezi”, a spus primarul interimar.

Astfel, potrivit ei, este necesară organizarea unei şedinţe speciale în care să se examineze „ce s-a făcut bine şi ce nu s-a făcut bine”, „ce măsuri trebuie luate pentru ca pe viitor să evităm astfel de situaţii neplăcute pentru locuitorii Chişinăului”, dar şi „să planificăm foarte clar ce tip de echipament va trebui să cumpărăm pentru anul viitor, unde va fi repartizat acest echipament şi când va trebui să intervenim în situaţia în care încep zăpezile”.

„Direcţia Transport a intervenit destul de eficient în ceea ce ţine de gestiunea arterelor principale, chiar şi accesul în afara Chişinăului, în primăriile municipalităţii, dar dacă vorbim de Direcţia Locativ-Comunală, eu cred că este absolut clar că trebuie luate măsuri. Nu vreau să-l învinuiesc şi să dau toată vina pe domnul Gontea, dar am convenit cu dumnealui că ar fi cazul să avem o nouă viziune, într-un nou format, să avem o persoană nouă în fruntea acestei Direcţii Locativ-Comunale şi începând de ziua de astăzi vom restructura această direcţie”, a mai opinat Silvia Radu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...