O tânără din România a născut în zăpadă. Copilul a venit pe lume cu două minute înaintea ambulanței

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie de 21 de ani, din Vaslui, a născut în zăpadă, pe marginea drumului. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța a avut o mică întârziere, însă bebelușul a fost mai grăbit și a venit pe lume cu 2 minute înaintea echipajului medical.

Femeia din comuna Pușcași, județul Vaslui, a sunat la 112, sâmbătă, la ora 4:00, iar după un timp a ieșit la poarta casei ca să aștepte ambulanța, relatează vremeanoua.ro.

Aici, femeia a născut, băiețelul ei venind pe lume direct pe zăpadă.

„David George a avut mare noroc, fiindcă Dumnezeu a făcut ca drumul anevoios spre Poiana lui Alexa să-l parcurgem destul de ușor și repede, având în vedere condițiile meteo. Am ajuns la timp și am preluat-o pe mămică cu tot cu bebeluș. Acesta respira corect și avea culoare normală, semn că frigul nu l-a afectat în niciun fel. Asta și din cauză că mămica s-a dezbrăcat de haină și a pus-o pe zăpadă, după care a născut și și-a înfofolit fătul imediat”, au declarat ambulanțierii.

„Când am fost sunați, femeia ne-a spus că au început contracțiile. Nu i se rupsese încă apa, așa că am decis ca rapid o ambulanță să plece spre locuința acesteia. Nu ne așteptam ca aceasta să nască așa repede.

Femeia nu a mai avut răbdare și a ieșit înaintea ambulanței. Numai că a născut, în zăpadă, pe marginea drumului, asistată doar de soț. Ambulanța era la două sute de metri, când femeia a născut și a intervenit rapid.

Noi în tot acest timp am consiliat-o pe mămică cu ce are de făcut. Fătul este sănătos, are o greutate de peste 2.500 de grame, iar faptul că s-a născut în zăpadă nu l-a afectat în niciun fel. Echipajul nostru a intervenit promt. Acum, atât mama, cât și bebelușul sunt în afara oricărui pericol”, a declarat dr. Dănuț Ungureanu, directorul medical de la SAJ Vaslui.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...