Vinul fiert are proprietăţi miraculoase: Ce boli poate trata

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vinul fiert este una dintre cele mai apreciate băuturi din sezonul rece. Indiferent de modul în care este pregătit, vinul fiert este un deliciu iarna.

Vinul fiert este considerat un aliat al sănătăţii de fier, desigur, dacă este consumat cu moderaţie. Specialiştii spun că o cană de vin fiert este un remediu excelent în cazul în care suferiţi de anemie sau epuizare fizică. În plus, are un efect revigorant şi nutritiv.

Dacă aţi răcit, beţi un pahar de vin fiert şi veţi reduce simţitor efectele bolii. Substanţele conţinute în vinul fiert cresc rezistenţa sistemului imunitar şi reduc infecţiile şi inflamaţiile.

Dacă adăugaţi în vin scorţişoară, efectul băuturii asupra răcelii aproape că se dublează, deoarece condimentul este recunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatorii. Vinul fiert reduce nivelul de colesterol rău din sînge, previne infarctul şi bolile de inimă. Totodată, contribuie la înlesnirea digestiei.

În mod tradiţional, vinul fiert sau izvarul se prepară, adăugînd în el zahăr şi piper negru. În ultimul timp, au apărut şi alte reţete.

Unele persoane preferă să adauge scorţişoară, nucşoară, coajă de portocală sau lămîie. Trebuie de ştiut, însă, că este recomandabil ca în izvar să se adauge doar trei feluri de mirodenii. În caz contrar, gustul acestuia va deveni unul greoi.

Apropo, acum puteţi găsi condimente speciale pentru vin fiert în magazine.

Vinul fiert poate fi înşelător şi vă poate da impresia că nu vă va ameţi. Dar lucrurile stau exact invers. Este adevărat, prin fierbere, cantitatea de alcool din vin se reduce cu aproape o treime, însă acest lucru nu înseamnă că nu vă puteţi îmbăta. Aromele din vinul fiert şi zahărul maschează concentraţia de alcool, ceea ce îi poate determina pe unii să exagereze cu consumul şi, în consecinţă, să se îmbete mai repede decît dacă ar consuma o altă băutură alcoolică. Astfel, în loc să le facă bine, vinul fiert ar putea să le facă mai mult rău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...