/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

S-a stins din viață faimosul Paul Bocuse. A fost supranumit „Tatăl artei culinare din Franța”

missing
20 ianuarie 2018, ora 15:51

Considerat “tatăl artei culinare din Franţa”, Bocuse a fost totodată un ambasador al gastronomiei franceze moderne, Nouvelle Cuisine, care spre deosebire de bucătăria franceză tradiţională pune accentul pe simplitate şi pe prospeţime în calitatea ingredientelor.

În 1961, statul francez i-a acordat numeroase distincţii şi titluri precum Legiunea de onoare.

Americanii îi recunosc de asemenea meritele iar Culinary Institute of America i-a acordat titlul de “Bucătarul secolului”.

A devenit celebru pentru restaurantele sale de lux, mai ales Auberge du Ponte de Collonges de lângă Lyon, în care şi-a încântat oaspeţii timp de mai multe decenii.

În 1987, Paul Bocuse a lansat prima ediţie a unei competiţii culinare menite sa descopere şi să promoveze tinerele talente din gastronomie.

În prezent, Bocuse D’or, este echivalentul Jocurilor Olimpice în materie de gastronomie şi cea mai riguroasă competiţie gastronomică din lume. La fiecare doi ani, cei mai buni tineri chefi din lume se strâng la Lyon şi se întrec în faţa a 24 chefi deja consacraţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram