(foto) Peste 30 de postere au fost furate de la expoziția „Travelling poster show TOLERANCE” de la Chișinău

4

„Travelling poster show TOLERANCE” din Chișinău, s-a desfășurat în perioadai 9–23 decembrie 2017. Din păcate, expoziția „Toleranța” nu a putut avea loc fără acte de intoleranță, un moment mai puțin plăcut fiind furtul a mai multor postere de la expoziție.

Au fost furate postere destul de masiv de către persoane necunoscute,  fapt care, mai degrabă ar fi dorința egoistă de a lua frumosul acasă lipsind spațiul public de el, spun organizatorii evenimentului la Chișinău.

Din 43 de postere la finalul a 2 săptămâni au rămas doar 10. În primele 12 ore după instalarea expoziției în parc au dispărut misterios 5 postere din “cele mai bune” fără vreo tentă socio-politică, dar deosebit de atrăgătoare vizual. “Se pare că oamenii sunt dornici de frumos, însă încă nu prea știu cum să abordeze asemenea evenimente fără a produce daune. Respectiv astfel de expoziții sunt o necesitate anume în locurile publice, doar că sub sticlă și lăcată gen “you can look, but you can’t touch/steal” pentru a educa cultura vizuală a generațiilor ce vin și a celor existente.”spun organizatoriievenimentului la Chișinău.
Aici găsiți și un top al celor mai “populare” postere din cele furate. Concluziile le faceți singuri.

Expoziția călătoare a fost iniţiată în primăvara anului 2017 de către Mirko Ilić, designer renumit din Bosnia și Herţegovina, acum stabilit la New York. Lucrările sale se află în colecțiile unor instituții de prestigiu, cum ar fi Muzeul Smithsonian și MoMa din New York.

Scopul proiectului este de a apropia oamenii faţă de problema intoleranței și de a oferi o ocazie unică tuturor de a vedea o selecţie de postere ale designerilor proeminenţi din întreaga lume.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente