Actualitate

Primul criminal executat în SUA în 2018. Care au fost ultimele cuvinte ale lui Anthony Allen Shore

„Mă arde”, a mai spus Shore cu ultimele puteri, în timp ce medicamentele letale îi invadau corpul. „Pot să simt asta”.

Fostul şofer în vârstă de 55 de ani, cunoscut drept „Criminalul cu frânghie”, a primit pedeapsa cu moartea în 2004, pentru agresarea sexuală şi uciderea Mariei del Carmen Estrada, o tânără de 21 de ani. Criminalul în serie a terorizat Bayou City în intervalul anilor 1980-1990.

După ce poliţia l-a prins pe baza unei probe ADN, Shore a mărturisit calm alte trei crime, precum şi un viol.

„Regimul de teroare al lui Anthony Allen Shore a luat sfârşit”, a declarat, joi, Andy Kahan, avocatul victimelor strangulatorului din Houston.

Shore era programat pentru execuţie în octombrie 2017, dar, în urma unor suspiciuni legate de o confesiune de a sa, autorităţile au amânat momentul.

Chiar dacă a cerut să fie executat încă din 2004, criminalul a luptat pentru viaţa sa mai bine de zece ani.

„Aş vrea să trăiesc mai mult, dar sunt gata să mor, dacă aşa vrea Dumnezeu”, i-a mărturisit Shore tatălui său într-o scrisoare.

Înainte să devină un criminal în serie, Shore a avut în faţă un viitor promiţător. Latura sa întunecată se manifestase însă încă de la şase ani, când a ucis o pisică. Mai mult, în copilărie, acesta şi-a atacat propria soră cu o şurubelniţă.

În 1986, bărbatul a ucis-o pe Laurie Tremblay, în vârstă de 14 ani, cadavrul ei fiind descoperit în tomberonul unui restaurant. Şase ani mai târziu, a violat-o şi ucis-o pe Carmen Estrada, prin strangulare.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *