(HARTĂ) Până în 2050 Moldova își va pierde jumătate din populație; Cea mai dramatică descreștere din Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova urmează să-și piardă până în anul 2050 aproape jumătate din populație, înregistrând la acest capitol cea mai drastică descreștere din Europa, arată un studiu realizat de Factmaps, care se bazează pe cercetări ale mai multor instituții internaționale.

Astfel, dacă sporul natural și imigrația se vor menține la cotele actuale, Republica Moldova va avea o populație de aproximativ 2,2 milioane de locuitori în anul 2050, sau o scădere cu peste 44% față de situația din prezent.

De altfel, Republica Moldova ar suferi cea mai drastică descreștere a populației din toată Europa. La celălalt capăt al topului s-ar situa micuțul stat Luxemburg, care ar urma să-și dubleze populația în următorii 30 de ani.

Proiecția arată că majoritatea statelor europene își vor pierde din populație, cu excepția câtorva state nordice și occidentale.

De altfel, potrivit celui mai recent raport ONU privind populația globală, Republica Moldova este țara care va suferi cea mai dramatică scădere a populației din întreaga lume.

Potrivit raportului ONU, în 48 de state populația va descrește până în anul 2050. Dacă trendul va continua până în 2100, atunci în 11 țări descreșterea populației se anunță a fi de-a dreptul dramatică, situându-se la peste 30%.

Cea mai precară situație se atestă însă în Republica Moldova (inclusiv stânga Nistrului), care va pierde până în 2100 54,4% din populația sa. Autorii cercetării susțin că până în acel an în țara noastră vor locui puțin peste 1,8 milioane de cetățeni.

Cattura

Potrivit raportului ONU, Republica Moldova în 2014 era părăsită zilnic de 106 oameni, care plecau definitiv din țară. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...