Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Foto & Video) Binefacere, marca…

(Foto & Video) Binefacere, marca SA „Apă-Canal Chișinău”: 70 de tone de apă pentru aghiazmă

Circa 70 de tone de apă sunt livrate la cel puțin zece biserici din capitală pentru pregătirea aghiazmei. Un asemenea cadou de Bobotează a decis să facă enoriașilor S. A. „Apă-Canal Chișinău”. Înainte de începerea slujbei, în curțile bisericilor au fost amplasate autocisternele cu apă livrată de angajaţii S. A. „Apă-Canal Chișinău”.

Reprezentanții S.A. „Apă-Canal Chișinău” anunță că apa va fi livrată Mănăstirii Ciuflea, Hramului Tuturor Sfinților, Bisericii Sfânta Teodora de la Sihla, Bisericii Tuturor Sfinților Români etc.

Autocisternele cu apă, în care sunt 8 tone de apă, vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de aghiazmă.

Specialiştii din cadrul furnizorului de apă susţin ca la necesitate volumul de apă poate fi mărit. De astăzi, timp de 8 zile, credincioșii au încuviinţarea Bisericii să bea o gură de apă sfinţită dimineaţa pe stomacul gol, însoțind ritualul de o rugăciune. Cu aceeaşi apă îşi pot sfinţi singuri casele şi gospodăriile.