RFE/RL transmite că acesta este al treilea incident de asemenea natură în doar o săptămână în şcolile din Rusia. 

Autorităţile de la Moscova investighează acum dacă există sau nu o legătură între cele trei cazuri.

Ultimul atac a avut loc vineri dimineaţă în satul Sosnovy Bor, în regiunea Buriaţia.

Svetlana Petrenko, reprezentantă a filialei locale a Comitetului de Investigaţii al Federaţiei Ruse, a declarat că este vorba de un elev de clasa a IX-a.

Acesta a atacat cu un topor un grup de elevi de clasa a VII-a şi o profesoară, după care a dat foc clasei în care a avut loc incidentul, folosind o sticlă cu un lichid inflamabil.

Petrenko a adăugat că adolescentul a fost reţinut de poliţie în timp ce încerca să se sinucidă şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Ulan-Ude, capitala regiunii Buriaţia.

Viaceslav Timkin, şeful Centrului Regional pentru Medicina Dezastrelor din Buriaţia, a afirmat că „şase copii şi o femeie” au fost răniţi, inclusiv atacatorul.

Autorităţile investighează acum şi dacă responsabilii şcolari din Sosnovy Bor au dat dovadă de neglijenţă.

Atacul din Buriaţia vine la puţin timp după alte două incidente similare.

Primul a avut loc într-o şcoală din oraşul Perm. Atacatorii - un licean de clasa a X-a şi un fost elev – au intrat mascaţi în clădirea şcolii şi înarmaţi cu câte un cuţit. Doisprezece persoane au fost rănite. Ce doi sunt acum acuzaţi de tentativă de crimă.

Al doilea incident s-a petrecut în regiunea Celeabinsk. Aici, anchetatorii au deschis un dosar penal pe numele unui băiat de 16 ani care a înjughiat cu un cuţit un elev.

Autorităţile cred că atacatorii ar fi membrii unui grup de pe o reţea de socializare care incită la violenţă în şcoli.