11:41:21 18.04.2024
Stiri

Dodon îi mai aplică o LOVITURĂ lui Usatîi. Șeful statului crede că DOSARUL deschis în Rusia lui Plahotniuc este cusut cu ață albă: „Pentru mine sunt STRANII unele lucruri, ceva nu se leagă”

Politică 19.01.2018 12:20 Vizualizări2592 Autor: Ziarul National
Dodon îi mai aplică o LOVITURĂ lui Usatîi. Șeful statului crede că DOSARUL deschis în Rusia lui Plahotniuc este cusut cu ață albă: „Pentru mine sunt STRANII unele lucruri, ceva nu se leagă”


Președintele Igor Dodon susține că dosarul penal, deschis în Rusia pe numele lui Vlad Plahotniuc, este cusut cu ață albă, deoarece multe lucruri nu se leagă.

„Pentru mine sunt unele lucruri stranii. În presă au apărut informații că dosarul a fost intentat pentru o tentativă de asasinare a lui Renato Usatîi în anul 2014. Adică, Plahotniuc a vrut să-l asasineze pe Usatîi. Straniu. Dar de ce atunci în 2015 lui Usatîi i s-a permis să vină la Chișinău, i-au fost închise toate dosarele și i-a fost permis să-și înregistreze partidul timp de două săptămâni? Foarte stranie situație, ceva nu se leagă”, a declarat Dodon, recent, în cadrul unei emisiuni televizate.

Dodon spune că e sigur că Usatîi nu avea cum să-și înregistreze partidul dacă Plahotniuc, cel pe care îl acuză că l-ar fi vrut mort, nu-i permitea asta.

De asemenea, șeful statului spune că deține date concrete precum că Usatîi și acum și-ar dori să se întoarcă în R. Moldova ca să lupte împotriva socialiștilor. În schimb, ar vrea să-i fie închise toate dosarele penale.

Comitetul de Anchetă al Federaţiei Ruse a anunțat, pe 6 decembrie 2017, că a deschis un dosar penal pe numele liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, iar Judecătoria Basmalî de la Moscova a eliberat mandat de arest pe numele democratului. Plahotniuc este acuzat la Moscova de omorul a cel puţin două persoane, săvârşit cu cruzime, într-un grup organizat, motivat de ură rasială politică, ideologică şi etnică.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, susține că acest dosar este unul politic, Moscova încercând să-l șantajeze pe Vladimir Plahotniuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md