Nume
Parola
Vizualizări: 6178
Președintele Consiliului Științific al Universității din Bălți, Pavel Topală, a fost decorat de A.Ș.M.
19 Ianuarie 2018 — Dr. hab., prof. univ., președintele Consiliului Științific al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USRAB), Pavel Topală, a fost decorat, la 18 ianuarie a.c., de către Academia de Științe a Moldovei (AȘM) cu Medalia „Nicolae Milescu Spătaru”.

Distincția i-a fost acordată profesorului bălțean „pentru rezultate științifice de performanță în dezvoltarea tehnologiilor electrofizice de prelucrare a materialelor și contribuție valoroasă la pregătirea cadrelor științifice de înaltă calificare.”

Medalia „Nicolae Milescu Spătaru” este una din cele șase distincții importante ale AȘM și se conferă colaboratorilor ştiinţifici cu titlul de doctor în ştiinţe, doctor habilitat, membru-corespondent sau membru titular ai AȘM, pentru realizarea cercetărilor ştiinţifice fundamentale şi aplicative de excelenţă în domeniul ştiinţei, culturii şi artei, implementarea în economia naţională a materialelor noi şi a tehnologiilor avansate, recunoaşterea performanţelor obţinute de către comunitatea ştiinţifică internaţională.

Pavel Topală activează la USARB din 1982. În perioada 2009-2017 a deținut funcția de decan al Facultăţii de Științe Reale, Economice și ale Mediului. Din 2017 exercită funcția de președinte al Consiliului Științific al USARB.

# # #

Autor: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă