Recomandări pentru cetățeni în timpul desfășurării tradițiilor de Bobotează

img_0340

Azi, 19 ianuarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza. Cu această ocazie, poliția națională vine cu recomandări privind siguranța cetățenilor în timpul desfășurării tradițiilor de această mare sărbătoare.

# Prin urmare, se recomandă cetăţenilor care intenţionează să participe la manifestațiile religioase desfășurate în biserici, mănăstiri sau lângă bazine acvatice, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

# Doamnelor li se recomandă să fie atente la genţi/poşete, iar domnilor să păstreze portmoneul în buzunarul interior de la piept al hainei.

# Evitați, pe cât posibil, să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani sau bunuri de preț.

# Evitați păstrarea armelor la aceste evenimente publice pentru a nu pune în pericol viaţa sau sănătatea participanților și folosirea lor contrar destinaţiei, în special dacă se va consuma alcool.

# Celor care se vor deplasa cu autoturismul la biserică, li se recomandă să nu lase în vehicul, la vedere, bunuri de valoare, să respecte regulile de circulație și să parcheze doar în locurile special amenajate.

# Maximă prudență în cazul când în preajmă sunt copii, nu le permiteți traversarea bazinelor acvatice oricât ar părea de rezistent stratul de gheață și nu îi lăsați nesupravegheați nici pe un minut.

De asemenea, puteți privi videoul lui Ion Andronache în care explică de ce scufundarea în apă rece de Bobotează nu este un obicei creștin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente