09:44:25 19.04.2024
Stiri

DĂUNEAZĂ sănătății // Hainele pe care nu trebuie să le porți niciodată

Știri 19.01.2018 08:01 Vizualizări2122 Autor: Ziarul National
DĂUNEAZĂ sănătății // Hainele pe care nu trebuie să le porți niciodată Sursa: unica.ro


Iubim moda și ne place să fim mereu în pas cu tendințele sezonului, însă, indiferent ce se poartă, trebuie să fim atenți la un aspect mai important decât toate, la sănătate. Atât din punctul de vedere al materialului, cât și din prisma modelului, hainele ne pot afecta sănătatea, cauzând probleme grave, inclusiv cancer.

Hainele strâmte ne pot îmbolnăvi

Conform directorului Bristol Physiotherapy Clinic, Richard Bricknell, nu ar trebui să îmbrăcăm niciodată haine care sunt prea strâmte, deoarece o astfel de pereche de pantaloni conduce la creșterea presiunii în partea inferioară a abdomenului și favorizează migrarea acidului gastric către esofag. Pe lângă arsurile la stomac, pot apărea inflamații, gastrită, ulcer și chiar cancer esofagian. În plus, contracția artificială a stomacului împiedică degajarea completă a diafragmei în timpul respirației, fapt ce implică hiperventilație, atacuri de panică și incontinență urinară pe fond de stres.

De asemenea, și bărbații sunt vizați, hainele foarte strâmte putându-le provoacă hernie, iar gulerele cămășilor care sufocă gâtul pot crește riscul de afecțiuni oftalmologice grave, în special de glaucom. Totodată, faptul că circulația sângelui este restricționată spre creier provoacă dureri de cap, amețeli și vedere încețoșată.

Lenjeria intimă, risc major

Nu ar trebui să fie o noutate pentru nimeni faptul că lenjeria intimă de calitate proastă, care nu este fabricată din materiale naturale, este un real pericol pentru sănătate. Materialele sintetice au marele dezavantaj că mențin umiditatea și împiedică pielea să respire, astfel creându-se mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Conform cercetărilor în domeniu, acest tip de lenjerie provoacă cistita și candida, în rândul femeilor, și infertilitate, în rândul bărbaților.

Încălțămintea, factor de risc

Indiferent cât de mult am adora o pereche de pantofi cu toc înalt, trebuie să o purtăm doar dacă piciorul stă comod și acest sfat este valabil în cazul oricărei perechi de încălțăminte. O încălțăminte strâmtă deformează articulațiile degetelor de la picioare, favorizează apariția platfustului și creează un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercilor și bacteriilor. Pe de altă parte, pentru prevenirea mirosului neplăcut și apariția ciupercii piciorului, se recomandă, întotdeauna, purtarea șosetelor.

Sursa: unica.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md