/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Rusia avertizează: Legea ucraineană privind reintegrarea regiunii Donbas, o pregătire pentru un nou război

missing
19 ianuarie 2018, ora 07:15

„De când a fost aprobat în primă lectură, documentul, deşi a suferit anumite corecţii, şi-a păstrat principala orientare – de a confirma, prin intermediul legislaţiei, politica Kievului pentru soluţionarea „problemei din Donbas” prin utilizarea forţei. În esenţă, Poroşenko primeşte puteri aproape dictatoriale pentru a suprima dizidenţa şi nemulţumirea. Acest demers nu poate fi numit altfel decât o pregătire pentru un nou război”, se arată într-un comunicat al diplomaţiei de la Moscova.

Procurorul militar şef al Ucrainei, Anatoli Matios, a declarat că legea privind reintegrarea regiunii Donbas este incompletă şi conţine multe dispoziţii care nu pot fi transpuse în practică.

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat legea privind reintegrarea regiunii Donbas, document care cataloghează „autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk” drept ”teritorii ocupate”, fiind introdusă noţiunea de „agresiune a Rusiei”.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat, joi, că legea adoptată de către Parlamentul de la Kiev privind reintegrarea regiunii Donbas este un semnal de unitate naţională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram