Cum să ai grijă de părul tău iarna. Șapte trucuri utile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Iarna poate aduce o mulțime de provocări pentru părul tău. Deși sezonul acesta părul nu mai este afectat de expunerea la soare, trecerea de la interior la exterior își pune amprenta asupra strălucirii și volumului podoabei capilare. Sigur ai observat că aerul e mai uscat, iar din această cauză părului îi este din ce în ce mai greu să își mențină nivelul de hidratare și te poți confrunta cu păr fragil și casant.

1. Spune adio părului fără volum

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să observi că iarna părul nu are volum la fel ca în mod normal. Dacă porți des căciulă, glugă sau bentițe din materiale călduroase care să te protejeze de frig, știi că acestea pot distruge tot volumul părului, acesta îngrășându-se mult mai ușor decât de obicei. Cea mai bună soluție pentru această problemă este folosirea unui produs de îngrijire pentru volum, care să protejeze părul și să elimine efectul de electrizare al părului.

2. Strălucire orbitoare

Regula de aur pentru bucle strălucitoare este să folosești întotdeauna balsam de păr. Investește într-un produs cu o formula mai intensă pentru lunile de iarnă. Ar fi bine ca ritualul de hidratare să înceapă dinainte de a-ți uda părul. Înainte de baie folosește un produs pe care să îl lași mai mult timp să acționeze asupra firelor de păr. Poți încerca balsamul cu keratina și proteine de cașmir dacă îți dorești un păr moare și strălucitor, care să fie îngrijit și protejat în același timp. După ce te speli cu șamponul tău preferat, alege un balsam leave-in pentru ca parul tău să aibă mereu o rezervă de hidratare. Dacă părul tău este extrem de uscat, atunci poți folosi balsam și între spălări.

3. Hidratare și iar hidratare

Dacă folosești un balsam hidratant, dar mai ales dacă nu ai niciun produs special pentru îngrijirea părului în afara de șampon, trebuie să iei în considerare tratamentele nutritive pentru păr. Indiferent dacă ți-ai aplicat un balsam sau nu, ar fi ideal să utilizezi și un ulei care să îți hidrateze în profunzime fiecare fir de păr. Dacă vrei un tratament intensiv, poți lăsa uleiul sa acționeze în păr peste noapte.

4. Folosește corect uscătorul de păr

Uscarea părului după baie poate fi o corvoadă, mai ales dacă ai un păr lung, dar indiferent cât de obosită sau grăbită ai fi, niciodată nu îți prinde părul atunci când este ud. Părul și scalpul umede atrag o mulțime de probleme ca mătreață, fragilitatea și vârfurile despicate. Ar fi bine că întotdeauna să îți tapotezi părul cu un prosop pentru a absorbi umiditatea, dar nu îți freca niciodată prosopul de păr, pentru că acest lucru va dăuna extrem de mult. După ce ai absorbit cât de multă apă ai reușit din părul tău, poți folosi uscătorul de păr, dar nu înainte de a-ți aplica un produs pentru protecție.

5. Adaptează-ți rutină de spălare

Este recomandat că iarna să încerci să îți speli mai rar decât în mod normal părul. Folosește șampon de mai puține ori pe săptămână și lasă-ți părul să fie hidratat în mod natural de uleiurile sale benefice. Spală-ți mai superficial părul, iar dacă părul tău tinde să fie foarte gras și are nevoie de o spălare mai riguroasă, concentrează-ți atenția pe scalp și pe rădăcini și încearcă să lași în pace lungimea părului. Evită clătirea excesivă, pentru că acest lucru nu va face decât să înlăture uleiurile părului.

6. Rasfață-ți părul

Știi deja că părul tău are nevoie de hidratare iarna mult mai mult decât de obicei, iar de aceea balsamul este o armă esențială pentru tine. Folosirea uleiurilor și tratamentelor de hidratare intensivă cel puțin o dată pe săptămână devine de asemenea o rutină vitală pentru sănătatea părului tău. Este important că fiecare spălare a părului să se termine cu aplicarea balsamului, iar șamponul să fie unul delicat, care să nu degradeze și mai mult părul. Un pas adițional în rutina ta de îngrijire a părului ar trebui să fie aplicarea unei măști cel puțin o dată pe săptămână.

7. Ține încrețirea sub control

Dacă nu ești genul de persoana care alege să poarte căciuli sau pălării iarna, atunci cu siguranță știi că din cauza ninsorii ți se poate încreți părul destul de ușor. Dacă te confrunți cu aceasta problema nu trebuie să te îngrijorezi. Poți folosi laptele spray cu keratină și ulei de cocos pentru păr predispus la încrețire pentru a ține sub control părul creț și rebel. Acest produs conține nu doar keratina, ci și ulei de cocos și agenți speciali pentru netezire și care acționează anti-umiditate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...