Situația creată de ninsorile de azi: Aproape 300 de localități fără energie, iar transportul circulă cu întârzieri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un număr de 284 de localități era deconectat de la electricitate în jurul orei 18:00 a zilei de astăzi, iar pentru a restabili furnizarea electricității au fost antrenate 98 de echipe mobile. Majoritatea traseelor erau practicabile, fără a fi înregistrate blocaje, iar la curățarea drumurilor au fost antrenate peste 300 de unități de deszăpezire și de distribuție a materialului antiderapant și peste 700 de angajați.

În după-amiaza zilei, premierul Pavel Filip a convocat în ședință Comisia pentru Situații Excepționale unde au fost analizate ultimele evoluții privind gestionarea situației create de condițiile meteo nefavorabile. Filip a cerut să fie luate toate măsurile pentru reconectarea cât mai rapidă a localităților la energia electrică, iar în caz de necesitate să se intervină cu generatoare. Totodată, Pavel Filip a solicitat furnizorilor de electricitate să trateze cu respect persoanele care apelează pentru ajutor.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, 47 de curse rutiere au fost suspendate. Și transportul feroviar circulă cu întârzieri, iar patru zboruri din Chișinău au fost anulate. Totodată, șase puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza lipsei de energie electrică pe teritoriul Ucrainei.

Pe parcursul zilei, angajații Ministerului Afacerilor Interne au efectuat peste 25 de intervenții, iar în municipiul Chișinău a fost amenajat un cort pentru a acorda ajutor oamenilor străzii. Până la ora 14:00, serviciile medicale de urgență au înregistrat 964 de apeluri, în toate cazurile s-a intervenit prompt.

Conform datelor meteo, în următoarele zile timpul se va îmbunătăți, iar volumul de precipitații va fi redus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...