/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Mașinile „au patinat” prin Chișinău pentru că drumarii nu au reușit să curețe străzile

missing
18 ianuarie 2018, ora 18:59

Deși încă de la miezul nopții zeci de autospeciale au început să curețe drumurile, dimineață, șoferii au fost nevoiți să stea în ambuteiaje.

„Când vii din suburbii e foarte greu. Nu e curățat. – De unde veniți? – Din Trușeni. – Și în cât timp ați ajuns la Râșcani? – Într-o oră. – Dar de obicei în cât timp? – În zilele obișnuite până aici sunt maxim 30-35 min”.

„Atâtea impozite noi plătim și uitați-vă că am ajuns de parcă n-am avut zăpadă în niciun an, pe neașteptate. Nu e curățit, nici nisip, nici sare”.

Pe la periferie, mașinile pur și simplu au „patinat”.

Unii au rămas blocați în mijlocul carosabilului. Este și cazul lui Eugen Alexei, care a rămas cu autocamionul în nămeți. Bărbatul a fost nevoit să-și sune colegii să vină să-l ajute.

„Raportez repede, că avem nisip, avem tehnică de curățit drumul. Asta ce e? Curățirea drumurilor?”

Iar pe strada Bulgară din centrul capitalei un copac a fost doborât la pământ. Totuși, nimeni nu a avut de suferit, iar arborele a fost evacuat în scurt timp. Incidentul s-a soldat doar cu niște cabluri rupte. În cele mai aglomerate intersecții, circulația a fost dirijată de inspectorii de patrulare.

Unii s-au bucurat de ninsoare și au scos sania din debara – alții s-au plâns că trotuarele sunt impracticabile.

„Cam greu, dar, în schimb, este frumos. – Ați luat și sania. Pentru prima dată în acest an. – Prima dată, desigur”.

„A fost dat antiderapant. Se lipește de asfalt și nu lunecă”.

„E foarte greu. Practic nu e curățat. Am ieșit, am crezut că vom merge la magazin, dar nu… cumpărăm cartofi și mergem acasă”.

„E ca iarna. Zăpadă este, dar se circulă. Nisip este”.

În timp ce unii se plâng că primărița nu a rănit zăpada, alții s-au pornit la plimbare descălțați.

„Da eu m-am deprins, că iată, Termocomul… îi mulțumesc foarte mult că m-a călit așa de tare. De patru ori m-au dat în judecată, că-s datoare, dar căldură nu-i”.

Unii au profitat de faptul că mai multe curți ale blocurilor au rămas înzăpezite și și-au scos covoarele la curățat.

Mai bine și mai repede. Și se spală, și se curăță. Mai eficient”.

Iar angajații firmelor au pus mâna pe lopeți…

„Da cum se muncește. Pui mâna pe lopată și se muncește. – Nu e greu, nu ați înghețat? – Nu”.

La primărie, responsabilii s-au întrunit dis-de-dimineață într-o ședință excepțională. Silvia Radu susține că „a dat indicații să fie mărit numărul de utilaje, iar pretorii de sector să contacteze agenți economici externi pentru intervenție”. La orele 14:00, 76 de utilaje și 700 de muncitori erau antrenați în curățirea străzilor și trotuarelor. S-au înregistrat și aproape 30 de defecțiuni ale iluminatului public.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram