Guvernul va avea o structură responsabilă de colaborarea cu societatea civilă

Guvernul RM
Foto: moldova24.md

Guvernul își va consolida colaborarea cu societatea civilă și va institui o structură în acest sens. Prevederile se conțin în proiectul de lege privind aprobarea Strategiei de dezvoltare a societății civile pentru perioada 2018-2020 aprobat astăzi de către Comisia pentru politică externă și integrare europeană și care urmează să fie dezbătut în Parlament.

„Obiectivele generale și cele specifice urmează a fi realizate prin mai multe activități care vizează dezvoltarea mecanismului instituţional de colaborare între instituţiile statului şi societatea civilă în procesele de elaborare, monitorizare şi de evaluare a politicilor publice. Astfel, la nivelul Guvernului va fi instituită structura responsabilă de cooperarea cu societatea civilă, va fi consolidată cooperarea dintre Parlament şi societatea civilă, urmează a fi îmbunătăţit cadrul legal în domeniul transparenţei decizionale.

Totodată, potrivit sursei, va fi perfecţionat mecanismul de redirecţionare a 2% din venitul persoanelor fizice și cel de deducere a donaţiilor, precum şi urmează a fi reglementată dezvoltarea antreprenoriatului social”, se spune în comunicatul emis de Parlament.

Proiectul mai prevede implicarea societății civile în elaborarea și monitorizarea implementării politicilor publice, dar și dezvoltarea spiritului civic și a voluntariatului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente