Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.01.2018

Situația privind starea drumurilor publice naționale

Datorită căderii precipitaţiilor și codului portocaliu anunțat pe aproate tot teritoriul republicii sub formă de zăpadă şi lapoviţă, însoțit de vânt și viscol, întreprinderile specializate din teritoriu au demarat lucrări de deszăpezire şi combatere a lunecuşului pe drumurile publice.

Astfel, în zona de Centru, Nord și Sud se efectuează lucrări de deszăpezire şi combatere a lunecuşului. La moment există unele dificultăți de circulație pe traseele Chișinău – Bălți (M5) și Chișinău-Leușeni, unde a fost stopată pentru o oră și jumătate trecerea prin frontiera Leușeni pentru a face posibilă executarea lucrărilor de deszăpezire. Toate drumurile sunt monitorizate permanent pentru a se interveni urgent în caz de necesitate. Pe parcursul nopții 17.01.18 și zilei 18.01.18 în regim non stop lucrează circa 300 de utilaje speciale, care au presurat peste 5000 tone de material antiderapant.

Potrivit informaţiei operative, pe parcursul nopții au fost antrenate în procesul de deszăpezire şi combatere a lunecuşului, 303 utilaje speciale,  inclusiv:

Autogreidere – 70 unităţi;

Buldozere – 106 unităţi;

Distribuitoare auto – 118 unităţi;

Încărcătoare frontale – 37 unităţi;

Totodată în procesul tehnologic au fost antrenați : mecanizatori  -330, circa 300 muncitori rutieri și 105 personal tehnic.

Totodată din cauza viscolului și vizibilității foarte reduse, rămân închise următoarele sectoare de drumuri:

1.  R30 Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă – frontiera cu Ucraina (vizibilitatea practic 0);

2.  sectorul de drum Porumbrei – Valea Perjei (Cimișlia);  viscol, la moment lucrările continuă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus