Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.01.2018

Informație privind situația în transporturi

Sectorul feroviar

Datorită condițiilor climaterice, au survenit următoarele evenimente:

-          Stația feroviară Ungheni a fost deconectată de la energie electrică. Din lipsa acesteia pe stația Ungheni, trenul București - Chișinău a sosit în Chișinău la ora 10-34, adică cu o oră și 31 minute întârziere.

-          Trenul 314/342 Chișinău-Moscova a trecut hotarul spre Ucraina cu 17 minute întârziere tot din cauza lipsei de energie în stația Ungheni.

-          La ora 11:00 stația Ungheni a fost reconectată la energie electrică.

-          În același timp, din cauza unui șofer imprudent - automobilul căruia, din cauza problemelor tehnice a blocat calea ferată, pe jumătate de oră a fost sistată circulația trenului de pasageri Chișinău-Moscova-Chișinău. În urma evacuării automobilului, trenul și-a reluat circulația.

-          Din cauza viscolului a fost deconectată energia electrică pe sectorul feroviar Cimișlia-Basarabeasca-Ceadîr-Lunga.

-          Suplimentar, comunicăm că Serviciul Transport Feroviar (STF) este în permanentă legătură cu Î.S. “Calea Ferată din Moldova” (CFM). Astfel, colegii din CFM informează permanent STF despre toate problemele apărute. Informația se actualizează permanent.

 

Sectorul rutier

S. C. ,,Gara Nord” S.A. a informat că din 473 de curse planificate, la momentul de față sunt suspendate 47 curse din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, majoritatea cu direcția Rîbnița, din motiv, că Poliția Rutieră din stînga Nistrului nu permite deplasarea unităților de transport (informația se actualizează). Cursa Cahul 10.05 – Moscova a plecat din autogară, dar a fost returnată de la hotar de către autorităţile din Ucraina.  La fel este stopată circulaţia spre Bulgaria.

Reieșind din informația prezentată de către Î.S. ”Gările și stațiile Auto” comunic că o parte a curselor regulate spre / din localităţile din sudul republicii (raioanele Cantemir, Taraclia, Ceadîr-Lunga, Cahul şi Vulcăneşti)  nu au fost efectuate în orele de dimineaţă din cauza lapoviţei şi ninsorilor abundente înregistrate pe parcursul nopţii.

La moment sunt suspendate cursele spre localităţile săteşti amplasate în regiuni cu relief deluros, unde condiţiile rutiere sunt dificile. În rest, cursele regulate în raioanele din centrul şi sudul republicii sunt deservite în dependenţă de deciziile luate de operatorii de transport, cărora acestea le sunt atribuite.

 

Sertorul transport aerian:

Începând cu data de 17 ianuarie 2018  se înregistrează ploaie cu înghet la suprafață și vânt puternic lateral, ce pe parcurs s-a transformat în ninsoare abundentă. Pentru asigurarea activității aeroportului în regim normal de funcționare au fost întreprinse următoarele măsuri:

1.       A fost implicată tehnica și mecanismele speciale de curățare a suprafețelor de lucru a aerodromului (18 untăși) precum și personal suplimentar ce asigură funcționalitatea pistei de decolare/aterizare, a căilor de rulare, a platformei și căilor de acces;

2.       Suprafața de lucru a aerodromului este prelucrată cu reagent special (lichid și uscat);

3.       Drept urmare a măsurilor întreprinse și care se întreprind în permanență au fost asigurate și se asigură condițiile necesare aerodromului pentru efectuarea în siguranță a operațiunilor de decolare/aterizare a navelor aeriene conform orarului de zbor și activitatea normală a serviciilor de deservire la sol.

4.       În intervalul  18 ianuarie ora 00:00 până la 13:30 au aterizat 7 rute și au decolat 5 rute.

5.       În intervalul 18 ianuarie ora 00:00 până la 13:30 au fost anulate 4 rute, a companiei Tarom 2 rute spre București, a companiei Wizz Air spre Berlin și 1 spre Veneția. Motivul de anulare a fost invocat de companii ca fiind situația meteorologică la Chișinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus