Ninsorile aduc beznă în Republica Moldova; Circa 260 de localități, fără curent electric

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Intemperia ce a afectat teritoriul Republicii Moldova începând din seara zilei de miercuri, 17 ianuarie, a produs numeroase rupturi de conductoare în liniile electrice aeriene şi defecţiuni în instalaţii, soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei electrice către consumatorii deserviţi în mai multe raioane din partea de centru şi cea de sud a ţării, de asemenea, într-o măsură mai mică, în suburbia municipiului Chişinău. Astfel, la moment fără energie electrică rămân circa 260 de localități.

Conform situaţiei operative de la ora 17:00, energia electrică lipseşte parţial sau în totalitate în circa 260 localităţi, fiind deconectate avariat 227 fidere de tensiune medie de 6-10 kV. Situaţia în reţelele de tensiune de 0,4 kV rămâne complicată. Au fost înregistrate 152 avize privind rupturi de conductor, 134 dintre ele fiind localizate.
 
Deconectările avariate s-au produs în avalanşă, ca o urmare directă a extinderii ariei intemperiei şi a intensităţii ei, caracterizată prin precipitaţii mixte abundente şi rafale puternice de vânt cu o intensitate de circa 15-18 m/sec.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic agresiv şi reluarea furnizării energiei electrice către consumatorii afectaţi, Red Union Fenosa a întreprins toate acţiunile corespunzătoare, implicând 98 de brigăzi cu tehnica şi resursele materiale necesare.

Echipele operative de electromontori desfăşoară lucrări de restabilire a liniilor electrice aeriene deteriorate pentru a realimenta cu energie toate localităţile rămase fără energie. Din păcate, deocamdată situaţia râmâne gravă şi eforturile depuse nu au dat încă rezultatele scontate, deşi o anumită înbunătăţire exsită deja în raport cu situaţia anterioară, reuşindu-se realimentarea cu energie electrică a 30 de localităţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...