Ai o afacere în domeniu Industriilor Creative? Aderă la Asociația Companiilor de Creație din Moldova

3

În Republica Moldova, domeniile creative, cum ar fi publicitatea și arhitectura, înregistrează o creștere anuală de 11%. Salariile pornesc de la 7.000 de lei (minim brut), ceea ce este cu 20% mai mult decât în ​​alte industrii. Sectorul angajează tineri cu vârsta medie de 25 de ani, educați, calificați și motori de inovare.

Industriile creative vizează tot ceea ce este produs de creativitatea artistică şi ştiinţifică şi are potențial industrial, adică intră în circuitul economic, produce valoare, generează venituri publice prin taxele şi impozitele plătite, creează locuri de muncă şi profit, ajută la dezvoltarea regională şi naţională. La nivel mondial, domeniul generează venituri de 2.250 miliarde de dolari SUA și oferă în jur de 30 de milioane de locuri de muncă. Sectorul creativ este al treilea cel mai mare angajator în Europa, după cel al construcțiilor și cel alimentar.

18 entități de profil sunt deja membri ai Asociației Companiilor de Creație din Moldova (COR). Pentru a contribui la dezvoltarea domeniului, orice companie care se regăsește în subsectoarele design grafic și industrial, animație, VR/AR, dezvoltare de jocuri, arhitectură, producție de sunet, film și video, își poate exprima intenția de aderare aici.

Noua structură își propune să faciliteze creșterea industriilor creative din Republica Moldova și să asigure educarea și conectarea entităților locale la nivel național și internațional, devenind o voce unitară care susține și reprezintă organizațiile autohtone din domeniu.

De asemenea, un proiect grandios la care se lucrează acum este „Creative Hub” – primul centru național dedicat industriilor creative. Construcția acestuia e în plin proces de desfășurare.

Printre proiectele organizate de și în parteneriat cu Asociația COR, începând cu toamna anului 2017, se numără: Collider – primul eveniment care a accelerat dialogul între specialiștii creativi din SUA și Moldova; ADOR – Noaptea înainte de deadline – eveniment dedicat oamenilor care fac eforturi pentru a schimba lucrurile în sectorul creativ din Moldova; lansarea în premieră în Moldova a programului internațional Creative Enterprise care transformă ideea creativă într-o afacere durabilă.

Detalii despre obiectivele COR, proiectele desfășurate și modilitățile de a deveni membru pot fi găsite pe site-ul oficial cor.md și pe pagina de Facebook a asociației.

 

3

4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente