(video) -20 grade Celsius afară, dar +40 la concertele Zdubilor din Canada. Cum a evoluat formația peste ocean

Безымянный

Zdob și Zdub a dat primele concerte din primul turneu peste Ocean, în Canada. Este pentru prima dată când moldovenii care au lansat „Țiganii și OZN”, „Bunica bate toba”, „Bună dimineața” sau „DJ Vasile”, vizitează Canada și Statele Unite.

Mai jos vedeți cum a avut loc concertul și care a fost atmosfera în Canada.

Roman Iagupov (ZSZ): „Țara Marilor Lacuri ne-a primit extraordinar! Gerul ne toniza, iar scârțâitul zăpezii suna ca o muzică. Concetățenii noștri ne-au primit cu pâine și sare. Am simțit, că diasapora noastră trăiește o viață plină și e dornică de evenimente culturale. E uimitor să întâlnești peste oceane oameni, care, cândva, veneau la concertele noastre la Chișinău. Noi le-am adus un pic de „soare” și ritmuri înfocate din Moldova. Și dacă afară temperatura ajungea la -20, în sălile de concerte atmosfera s-a încins la maxim. Turneul nostru „Frunză verde de arțar” din Canada s-a terminat. Mulțumim tuturor spectatorilor și organizatorilor. Destinația următoare – San Francisco, New York, Chicago. Everybody in the Casa Albă!”.

Liuba Sârbu, organizator general al turneului Zdob și Zdub în Canada, Președinte ONG Enfants Braves din Montreal: „În ajun de Sf. Vasile moldovenii din Canada au trăit clipe de neuitat alături de formația Zdob și Zdub. Cei mai tari rock-lăutari din Moldova au fost invitați să concerteze pentru concetățenii noștri în trei orașe: Calgary, Montreal și Toronto. Scopul turneului a fost, în primul rând, promovarea celei mai bune muzici din Moldova în rândurile tinerei generații, publicului care a crescut cu muzica Zdubilor, dar și ale altor comunități etnice din Canada. Venirea formației a scos din case moldovenii, românii, rușii chiar și la -20 de grade. La Montreal biletele s-au epuizat cu trei săptămâni înainte. În timpul concertelor, atmosfera a fost incendiară. Publicul, umăr la umăr, suflet la suflet a dansat și a cântat împreună cu Zdubii!”.

Reamintim că mai urmează trei mari concerte în SUA: pe 19 ianuarie la San Francisco, pe 20 ianuarie la New York și pe 21 ianuarie la Chicago.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente