(FOTO) Irada Zeinalova a ajuns totuşi la Chişinău, iar Igor Dodon i-a oferit interviul promis. Când va putea fi văzut acesta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jurnalista Irada Zeinalova a ajuns totuşi la Chişinău, iar preşedintele Igor Dodon i-a acordat deja interviul promis. Despre aceasta anunţă chiar şeful statului pe pagina sa de Facebook care anunţă şi data când va putea fi văzut rezultatul acestor eforturi.

„Am oferit un interviu pentru Irada Zeinalova, jurnalist, moderatoarea emisiunii „Bilanţul săptămânii cu Irada Zeinalova”, de la postul de televiziune NTV, care se află la Chișinău la invitaţia mea personală. Am avut o discuţie foarte interesantă”, a scris Igor Dodon, anunţând că interviul va fi difuzat de postul NTV duminică, 21 ianuarie, la ora 19.00, după ora Moscovei (18:00, ora Moldovei).

Amintim că Irada Zeinalova a aterizat în seara zilei de marţi, 16 ianuarie, la Chişinău cu un avion pe ruta Istanbul-Chişinău. Aceasta ar fi anunţat angajaţii Poliţiei de Frontieră că intenţionează să realizeze un interviu cu preşedintele Republicii Moldova, dar, potrivit Poliţiei de Frontieră, nu au putut confirma prin acte acest fapt. Astfel, acesteia nu i-a fost permisă intrarea în ţară, fiind ambarcată într-un avion spre Moscova.

Vedeţi şi: Încă o jurnalistă rusă, întoarsă de pe Aeroportul Chişinău! E vorba de fosta prezentatoare „Pervîi Kanal” Irada Zeinalova

Preşedintele Igor Dodon a reacţionat cu privire la acest incident, anunţând că o va invita personal pe jurnalista rusă la Chişinău şi că a avut chiar şi o discuţie cu ea în acest sens.

„Am vorbit dimineaţă cu ea. Am convenit că va veni zilele astea la invitaţia mea proprie oficială şi voi oferi un interviu. Însăşi faptul interdicţiei se înscrie în agenda actualei majorităţi parlamentare”, a spus ieri şeful statului pentru RIA Novosti, menţionând totodată că acesta este „un pas straniu” pe fundalul declaraţiilor premierului Pavel Filip privind intenţia de a restabili relaţiile cu Rusia.

„Asemenea paşi, cu siguranţă, nu vor contribui la restabilirea dialogului şi colaborării depline cu partenerul nostru strategic”, a mai subliniat Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...