12:07:21 28.03.2024
Stiri

DOC // Un consilier raional propune declararea ANULUI UNIRII la Criuleni

Politică 18.01.2018 13:00 Vizualizări2122 Autor: Ziarul National
DOC // Un consilier raional propune declararea ANULUI UNIRII la Criuleni


Consilierul raional de la Criuleni, liberalul Ionel Pușcaș, care este și purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal, a elaborat un proiect de decizie care prevede declararea anului 2018 drept „Anul Unirii” în acest raion și pe care l-a propus colegilor din Consiliu pentru aprobare.

„Având în vedere că în anul 2018 se împlinesc 100 de ani de la înfăptuirea Marii Unirii de la 1918, având în vedere caracterul frățesc al relațiilor dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, conferit de comunitatea de limbă română, istorie românească, cultură și tradiții, având în vedere relațiile speciale dintre raionul Criuleni și mai multe județe din România, stabilite prin acorduri de înfrățire, în calitate de consilier raional am înaintat spre examinare și adoptare proiectul de decizie prin care anul 2018 se declară – Anul Unirii pe teritoriul raionului Criuleni. Logo-ul Anului Unirii pe teritoriul raionului Criuleni este identic cu logo-ul aprobat pentru celebrarea Centenarului Unirii pe teritoriul României, cu adăugarea sintagmei: Anul Unirii, 2018, raionul Criuleni”, susține Ionel Pușcaș.

Liberalul se arată convins că, prin aceasta decizie, „vom contribui la perpetuarea idealului sfânt al înaintaşilor noştri şi vom demonstra că împărţim cu România aceeași identitate românească, limbă română, tradiţii populare și valori creștin-ortodoxe”.





Menționăm că în Consiliul raional Criuleni, condus de reprezentanți ai Partidului Democrat, sunt șapte consilieri democrați, șase - liberal-democrați, câte cinci liberali și comuniști, patru neafiliați politic, doi reprezentanți ai Blocului electoral condus de Iurie Leancă, doi socialiști și un consilier din partea „Partidului Nostru”.

Într-un alt raion din R. Moldova, Ialoveni, președintele a semnat deja o decizie prin care anul 2018 a fost declarat „Anul Centenarului”. În conformitate cu acest document, la Ialoveni urmează să aibă loc numeroase activități dedicate Unirii Basarabiei cu România de la 1918.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md