Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cauza directorului Gimnaziului internat nr…

Cauza directorului Gimnaziului internat nr 3, bănuit de trafic de copii, trimisă în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a directorului Gimnaziul-Internat nr.3 din mun. Chişinău, Igor Sandler, şi a complicelui acestuia, a unui om de afaceri din mun. Chişinău, de comiterea infracţiunii de trafic de copii.

„Directorul Gimnaziului a transmis omului de afaceri copilul plasat în instituţia de învăţământ, pentru exploatare sexuală necomercială. Ca urmare, cu acordul directorului, copilul, care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, în perioada lunilor mai-septembrie ale anului 2017, a locuit într-un apartament din mun. Chişinău închiriat de către sponsorul, unde a fost exploatat sexual de către acesta. În luna septembrie 2017, în rezultatul intervenţiei procurorilor şi ofiţerilor, copilul a fost salvat şi plasat în custodia organelor publice abilitate, acestuia fiind acordată asistenţa socială şi psihologică necesară”, susțin reprezentanții PCCOCS.

Cei doi bănuiți pentru trafic de copii se află în stare de arest. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi ei riscă pedeapsa de la 15 până la 20 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani, ori detenţie pe viață.

„În prezent, în baza mai multor plângeri, sunt în desfăşurare investigaţii privind pretinsele acţiuni de tortură, tratamente inumane şi degradante, comise în privinţa elevilor din cadrul aceluiaşi Gimnaziul-Internat din mun. Chişinău”, menționează procurorii.

Igor Sandler a fost numit director al gimnaziului internat nr 3 din Chișinău pe data de 1 aprilie 2008Potrivit declarației de venituri și proprietăți pentru perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015, Sandler indică un salariu total de 129.952 de lei, precum și 9550 de lei drept indemnizații pentru întreținerea copiilor. Familia locuiește într-un apartament cu o suprafață de 50,1 m.p., cumpărat în anul 1995.

Sursa foto: rtr.md