01:37:13 29.03.2024
Stiri

Ședință EXCEPȚIONALĂ la Guvern în legătură cu condițiile meteo: Pe traseele Bălți-Criva și Chișinău-Leușeni se circulă cu dificultate

Politică 18.01.2018 12:35 Vizualizări1174 Autor: Ziarul National
Ședință EXCEPȚIONALĂ la Guvern în legătură cu condițiile meteo: Pe traseele Bălți-Criva și Chișinău-Leușeni se circulă cu dificultate


Prim-ministrul Pavel Filip a convocat, în dimineața zilei de astăzi ,ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu situația meteo nefavorabilă din R. Moldova.

Oficialul a fost informat că drumurile naționale sunt în prezent accesibile, dar există unele dificultăți de circulație pe traseele Bălți-Criva și Chișinău-Leușeni. Toate drumurile sunt permanent monitorizate pentru a se interveni urgent în caz de necesitate.

Pe parcursul nopții trecute, au lucrat 331 de utilaje speciale, care au presurat peste trei mii tone de material antiderapant.

În același timp, au fost create trei celule de criză: Nord, Centru, Sud. Polițiștii sunt mobilizați pentru a acorda suportul necesar, inclusiv pentru deplasarea fără probleme a autobuzelor care transportă copii la instituțiile de învățământ.

În dimineața zilei, erau deconectate parțial de la energia electrică peste 200 de localități. Pavel Filip a cerut să fie luate măsuri urgente pentru reconectarea localităților la curent.

„Ne-am convins deja că, dacă intervenim la timp, pagubele sunt reduse. De această dată mobilizarea a fost mai rapidă și mai eficientă, dar și în continuare trebuie să fim pregătiți pentru a face față condițiilor meteo nefavorabile”, a declarat șeful Executivului.

De asemenea, prim-ministrul a cerut autorităților să aibă o comunicare cât mai bună, astfel încât cetățenii să fie informați în cazul unor blocaje pe trasee.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md