Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (foto) Accident la Izbiște și…

(foto) Accident la Izbiște și circulație dificilă pe traseele Bălți-Criva și Chișinău-Leușeni

Un microbuz a derapat de pe traseu și s-a inversat pe traseul Chișinău-Izbiște. Accidentul rutier a avut loc la ora 8.40. La volanul vehiculului se afla un bărbat în vârstă de 46 de ani. Drept urmare, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Sursa foto: Inspectoratul Național de Patrulare

Între timp, alte unități de transport au rămas blocate pe traseele naționale din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a drumurilor necurățate. Internauții au publicat pe rețelele de soacializare imagini foto și video care denotă traficul îngreunat pe diferite porțiuni de drum.

Trafic dat peste cap pe traseul Budești-Chișinău.
Foto: Nina Costiuc/Facebook

În acest context, pentru a evita situațiile de risc, Inspetoratul Național de Patrulare (INP) recomandă conducătorilor auto:
– să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
-să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanțuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
– să verifice starea instalației de încălzire, a nivelul antigelului, a ștergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă;
– să verifice starea frânelor;
– să conducă cu viteză redusă și să aveți o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată.

În dimineața zilei de 18 ianuarie, prim-ministrul Pavel Filip a convocat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu situația meteo nefavorabilă. Acesta a solicitat structurilor responsabile să se mobilizeze maximal pentru a acționa prompt în cazul unor situații de urgență.

Potrivit informației prezentate de Ministrul Economiei și Infrastructurii, drumurile naționale sunt în prezent accesibile, dar există unele dificultăți de circulație pe traseele Bălți-Criva și Chișinău-Leușeni. Toate drumurile sunt permanent monitorizate pentru a se interveni urgent în caz de necesitate. Pe parcursul nopții au lucrat 331 de utilaje speciale, care au presurat peste trei mii tone de material antiderapant.

În același timp, au fost create 3 celule de criză: Nord, Centru, Sud. Polițiștii sunt mobilizați pentru a acorda tot suportul necesar, inclusiv pentru deplasarea fără probleme a autobuzelor care transportă copii la instituțiile de învățământ.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă lucrările de deblocare și deszăpezire a mijloacelor de transport care au rămas împotmolite pe unele porțiuni de trasee. Pe drumurile din Șoldănești trei mijloace de transport au fost tractate de pompieri în această dimineață.

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

În urma condițiilor meteo nefavorabile o ambulanță cu un copil în vârstă de 3 luni a derapat de pe traseu. Intervenția de deblocare a ambulanței a fost efectuată de pompierii și salvatorii Secției Situații Excepționale Rezina.

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

De ajutorul specialiștilor IGSU a fost nevoie și în raionul Criuleni, unde un microbuz a ajuns într-un șanț. Salvatorii au efectuat operațiunea de deblocare.

Conform informațiilor operative mai multe camioane sunt stopate de autorități la intrarea în orașul Anenii Noi, pentru a evita înzăpezirea acestora.

Conform informațiilor oferite furnizate de distribuitorii energiei electrice la moment rămân deconectate parțial de la curentul electric 173 localități din 19 raioane.

Persoanele aflate în dificultate pot apela numărul de urgență 901.