(DOC) Președintele unionist al raionului Ialoveni „atentează” la securitatea țării; Președinția se plânge la SIS pe acțiunile acestuia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președinția cere Serviciului de Informații și Securitate (SIS) să ancheteze acțiunile președintelui raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, în contextul acțiunilor admise de acesta cu prilejul a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Reprezentanții instituției prezidențiale spun că, în acest fel, Dimitriu atentează la securitatea țării, la drepturile și libertățile constituționale ale cetățenilor.

Reprezentanții Președinției au notificat SIS deplângând „caracterul compromis al acțiunilor întreprinse de către primarul raionului Ialoveni, care a dispus organizarea mai multor activități cu caracter de masă cu prilejul centenarului unirii Principatelor Române”.

„Republica Moldova este un stat inalienabil, motiv pentru care strategia politicii externe este bazată exclusiv pe rapoarte diplomatice și amiabile cu toți actorii internaționali. Elogierea unor evenimente istorice cu o pronunțată conotație politică poate provoca reacții sentențioase atât în societate, cât și în raport cu partenerii de dezvoltare”, se arată în sesizare.

Astfel, Președinția solicită analizarea acțiunilor președintelui raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, în ipoteza „amenințărilor aduse la adresa securității statului, cât și sub aspectul lezării drepturilor și libertăților constituționale ale cetățenilor”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...