Indemnizația unică la naștere a crescut cu 345 de lei

Din acest an, mamele vor ridica o indemnizaţie unică la naştere mai mare. Noua alocaţie va fi de 5645 de lei, în creştere cu 345 de lei. Ministerul Sănătăţii şi Muncii preconizează că ajutorul va ajunge în 2018 la 35 de mii familii.

În acest sens, În acest sens, Guvernul a alocat deja aproximativ 12 milioane de lei. Tatiana Blaj din Capitală are un copil de 12 ani, iar acum câteva zile a mai adus pe lume un bebeluş. Mămica a făcut deja lista lucrurilor pe care le va cumpăra din indemnizaţia majorată.

Reprezentanții Ministerul Sănătății şi Muncii spun că prin această iniţiativă vor să sporească natalitatea în țară.

“An de an sigur că se încearcă să se consolideze acele măsuri proactive care vin în susținerea familiilor cu copii. Ele se actualizează în dependență de creșterea prețurilor. Într-adevăr, se ia ca bază indicele prețurilor de consum în cazul respectiv. Începând cu luna ianuarie, este stabilit acest drept pentru acele femei care nasc”, spune Viorica Dumbrăveanu, secretar de Stat al Ministerului Sănătății.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.