Coreea de Nord şi de Sud vor defila împreună la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang

Countries of the world. Republic of Korea

Atleţii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună cu acelaşi steag la ceremonia de deschidere a Olimpiadei de Iarnă de la Pyeongchang, a anunţat, miercuri, 17 ianuarie, Ministerul Unificării din Coreea de Sud, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Decizia a fost luată după ce reprezentanţii de la Seul şi cei de la Phenian au purtat noi discuţii în privinţa participării Coreei de Nord la Jocurile de Iarnă de la Pyeongchang. Totodată, cele două state vor forma o singură echipă de hochei feminin. Coreea de Nord va trimite aproximativ 230 de majorete şi o delegaţie demonstrativă de luptători de taekwondo.

Schiorii din cele două state vor desfăşura antrenamente comune la un resort din Coreea de Nord înaintea Olimpiadei, unde vor organiza şi un eveniment cultural, anunță mediafax.ro.

Va fi pentru prima dată în ultimii 12 ani când cele două state vor defila împreună la o competiţie sportivă internaţională, ultimul eveniment de acest fel având loc la Olimpiada De Iarnă de la Torino din 2006.

Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfăşura în perioada 9-27 februarie la Pyeongchang, Coreea de Sud.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente