Descoperire uimitoare. Mai mulți scafandri au ajuns în cea mai mare peșteră subacvatică de pe planetă

Un grup de scafandri susține că este posibil să fi descoperit în estul Mexicului cea mai mare peșteră subacvatică de pe planeta noastră. Descoperirea ar putea arunca o nouă lumină asupra civilizației antice Maya, transmite The Guardian.

Operațiunile de exploare fac parte din proiectul Gran Acuifero Maya, dedicat studiului și conservării apelor subterane ale Peninsulei Yucatan.

Potrivit scafandrilor, operațiunile au scos la iveală o peșteră lungă de 346 de kilometri, descoperită după luni de zile de exploare a unui veritabil labirint de tuneluri subacvatice.

În apropierea stațiunii turistice din Tulum, explorările au revelat faptul că un sistem de peșteri cunoscut sub numele Sac Actun, care măsoară 263 de kilometri, se conectează, de fapt, cu un alt sistem de peșteri, Dos Ojos, de 83 de kilometri lungime.

Guillermo de Anda, arheolog subacvatic și coordonatorul proiectului Gran Acuifero Maya, a declarat că „uimitoarea descoperire” va aduce un aport semnificativ la studierea bogăției culturale a regiunii, în special în privința moștenirii civilizației Maya.

Sursa: Digi24