/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Două companii de pe piaţa gazelor lichefiate, cumpărate de persoane afiliate PSRM-ului

17 ianuarie 2018, ora 18:43

Potrivit RISE, în septembrie 2017, Consiliul Concurenței a desfășurat o anchetă în privința a două companii: „Dominic” SRL și „Comerț-Gaz” SRL, ambele fiind suspectate că ar fi trucat o licitație publică. Coincidență sau nu, exact atunci „Dominic” SRL, a fost preluată de Irina Dolință, fiica deputatei socialiste Alla Dolinţă, membră a Comitetului Executiv Politic al PSRM. Autorul investigației consideră că tranzacția nu este una întâmplătoare.

„Există multe coincidențe în toate astea care mă duc la gândul că toată tranzacția asta a fost pregătită din timp și nu este de loc întâmplătoare. Cel care a vândut-o, a avut anumite probleme și a vrut să scape și uite că s-a găsit cineva ca să-l salveze”, spune Ion Preașca, jurnalist Rise.

Jurnalistul nu exclude că tranzacțiile ar putea avea legătură și cu alegerile parlamentare din acest an.

„Ținând cont de relația mai apropiată a Partidului Socialiștilor cu Rusia, cu businessul de acolo și faptul că au investit într-un sector care are conexiuni cu Rusia fiindcă mai mult de 70 % din gazul lichefiat vine din Rusia, mă duce gândul că are o legătură cu aceasta. Dar poate fi o simplă coincidență”, spune jurnalistul.

Tot în perioada când familia Dolință a cumpărat „Dominic” SRL, s-a schimbat și proprietarul „Comerț-Gaz” SRL – cealaltă firmă investigată de Consiliul Concurenței. Este vorba despre Djemma Rotari, membră a Comisiei de Control a PSRM. După ce ambele firme au trecut la noii proprietari, acestea au fost sancționate. Astfel firma Irinei Dolință a primit o amendă de 2,57 de milioane de lei, iar ”Comerț Caz”, firma Djemmei Rotari, aproape un milion de lei. Asta după ce Consiliul Concurenței a stabilit că firmele au trucat o licitatie în valoare de 3,9 milioane de lei, organizat încă în ianuarie 2016 de Regia Autosalubritate din Chișinău. La numărul de telefon al conducerii „Dominic” SRL a răspuns Igor Dolinţă, tatăl Irinei Dolinţă. Acesta le-a declarat reporterilor că nu a știut despre investigația Consiliului Concurenței. În același timp, RISE notează că Djemma Rotari, cea care a preluat „Comerț-Gaz”, a refuzat să se expună pe marginea investigației.

Redactor: Sergiu Niculiță

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram