Încă 7 țări în care moldovenii pot călători fără vize; Panama și Peru printre ele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cetățenii Republicii Moldova vor călători fără vize în alte șapte state, din America Centrală, de Sud și Oceania, cele mai cunoscute fiind Panama și Peru.

Celelalte 5 sunt state mici, insulare, care se regăsesc în Oceania sau Marea Caraibelor: Antigua şi Barbuda, Uniunea Dominica, Statele Federale ale Microneziei, Sfîntul Vincent şi Grenadine și Statul Independent Samoa.

Totodată, în urma unei decizii a Guvernului luată miercuri s-a aprobat eliminarea obligației deținerii vizelor la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova pentru cetățenii a 33 de state din America de Sud, America Centrală, Asia și Oceania. Aceste țări au în prezent un regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

Printre acestea se numără Brazilia, Mexic, Argentina, Uruguay sau Costa Rica. Chiar dacă este vorba de 33 de state, unele dintre ele cu populații de zeci sau chiar sute de milioane de locuitori, potrivit Guvernului, până în prezent Republica Moldova era vizitată anual de doar câteva zeci de persoane din aceste țări.

Autoritățile de la Chișinău vor iniția discuții cu celelalte 26 de state pentru a asigura eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni.

În urma acestei decizii, moldovenii vor putea călători fără vize în 117 state ale lumii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...