Avocatul părţii vătămate, Vadim Vieru, spune că la această şedinţă urma să fie audiată Nadejda Roşcovanu, iar apoi martorii.

„Astăzi urma să audiem partea vătămată, pe doamna Roşcovanu, după care urmează să audiem martorii şi deja inculpaţii şi să cercetăm problema direct. Iarăşi s-a decis amânarea pentru că a intervenit în proces un alt avocat care a solicitat ca să facă cunoştinţă cu materialele dosarului, luând în vedere prevedere procesuale, şedinţa nu a putut să fie posibil ca să continue. Este a patra şedinţă amânată. Toate aceste şedinţe au fost amânate din cauza comportamentului inculpaţilor, domnului Ghevorghean şi doamnei Boca”, a spus avocatul Vadim Vieru.

La şedinţa trecută, unul dintre inculpaţi, vânzătoarea, a depus o cerere prin care a solicitat examinarea cauzei în procedură simplificată, ceea ce ar presupune că ea îşi recunoaşte vina.

Amintim că fotoreporterul „Jurnal de Chişinău” Nadejda Roşcovanu a fost bătută pe 19 iunie 2017 în plină stradă de către proprietarul şi o angajată a unui magazin din sectorul Ciocana, după ce i-a fost vândut un corn cu termenul expirat de trei luni.

Atunci când jurnalista a cerut explicaţii, vânzătoarea a refuzat să-i răspundă, iar după ce ea a fotografiat produsul expirat, a fost luată la bătaie. Cei doi inculpaţi au lovit-o şi au târât-o pe jos minute în şir, până când mai mulţi trecători s-au implicat. Deşi incidentul a fost filmat şi există martori, proprietarul magazinului a respins acuzaţiile şi a spus că fotoreporterul ar fi adus cornul vechi din altă parte.

Totuşi, în urma unor verificări efectuate de inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, în gheretă au fost găsite mai multe alimente expirate sau păstrate în condiţii improprii. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă o amendă de până la 27 de mii de lei sau cinci ani de închisoare.