PSRM cere ca Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă categoric intenția lui Traian Băsescu de a înainta în Parlamentul României vecine o inițiativă legislativă privind unirea Republicii Moldova și cere ca acesta să fie declarat persona non-grata în țara noastră.

Acțiunile domnului Băsescu și susținătorilor acestuia sunt privite de PSRM ca un act nedisimulat de agresiune împotriva independenței Republicii Moldova, care încalcă grav Constituția țării și principiile dreptului internațional.

Socialiştii susţin că acţiunile lui Traian Băsescu ar reprezenta un „act de agresiune” împotriva independenţei Republicii Moldova, care încalcă grav Constituţia republicii şi principiile dreptului internaţional.

„Nu este prima dată când fostul preşedinte al României şi-a permis să facă declaraţii care ameninţă statalitatea Republicii Moldova. În acest sens, este îngrijorător faptul că nicio instituţie de stat a Republicii Moldova, cu excepţia preşedinţiei Republicii Moldova, nu a emis o declaraţie oficială în această privinţă”, se arată într-un comunicat remis de PSRM.

„Solicităm ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova. Cerem, de asemenea, interzicerea activităţilor tuturor partidelor şi mişcărilor unioniste pe teritoriul ţării noastre”, cer socialiştii, care susțin că această luare de poziţie nu este îndreptată împotriva României şi a poporului său.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...