04:27:39 29.03.2024
Stiri

DOC // R. Moldova ar putea ABOLI vizele pentru cetățenii a 33 de state, printre care Panama, Peru, Honduras sau Costa Rica

Politică 17.01.2018 16:00 Vizualizări1492 Autor: Ziarul National
DOC // R. Moldova ar putea ABOLI vizele pentru cetățenii a 33 de state, printre care Panama, Peru, Honduras sau Costa Rica


R. Moldova ar putea aboli regimul de vize pentru cetățenii altor 33 de state, printre care Columbia, Costa Rica, Honduras, Peru sau Panama.

Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege care prevede acest lucru.

Potrivit ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, gestul autorităților ar putea duce la „atragerea investițiilor” în R. Moldova.

„Datorită regimului de vize în vigoare pe care Republica Moldova îl promovează în coraport cu statele cu potenţial economic şi financiar sporit, statul nostru pierde investitori ce ar putea aduce un beneficiu vizibil economiei naţionale. Prin astfel de acţiuni unilaterale se creează premizele pentru asigurarea mai facilă a dialogului dintre oamenii de afaceri din ambele state”, se arată în nota explicativă a proiectului de lege.

CITIȚI și PUTEREA pașaportului R. Moldova: Al patrulea în spațiul ex-sovietic și al 48-lea în lume

Aceeași sursă notează că numărul cetăţenilor din aceste state, care călătoresc în R. Moldova este mic, de ordinul zecilor pe an: „Dimpotrivă, această iniţiativă va facilita cooperarea economică, atragerea investiţiilor, dezvoltarea turismului şi a altor sectoare prioritare pentru statul nostru, dar şi eventuale facilităţi de călătorie în viitor pentru cetăţenii R. Moldova”.

Șapte state dintre cele 33 au anulat deja unilateral vizele pentru cetățenii R. Moldova, iar autoritățile de la Chișinău intenționează să le solicite același lucru și celorlalte țări.

Legea urmează să fie aprobată și de Parlament.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md