Aleksei Navalnîi: Vladimir Putin vrea să devină „împărat pe viață”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel mai de temut opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a cărui candidatura la prezidențialele din martie a fost respinsă de Biroul electoral central al Rusiei, crede că „nu pot fi recunoscute rezultatele unor alegeri menite să-l mențină la putere pe Vladimir Putin, care vrea să devină „împărat pe viață”.

Cu două luni înaintea unui vot care ar urma să-i asigure președintelui rus un al patrulea mandat, Navalnîi, un jurist de 41 de ani, care și-a făcut un renume pentru că a denunțat corupția de la nivelul elitelor țării, spune că „viitoarele alegeri nu sunt, de fapt, alegeri, iar rolul meu este de a explică faptul că scopul acestei proceduri este de a-l păstra pe Putin la Kremlin”. „Vom demonstra și îi vom convinge pe oameni că alegerile nu pot fi recunoscute aă atare”, a afirmat politicianul.

Navalnîi și-a îndemnat simpatizanții să boicoteze scrutinul din martie și să umple străzile Rusiei în 28 ianuarie. „Putin vrea să fie împărat pe viață. Anturajul lui, format din miliardari, vor același lucru”, a afirmat opozantul.

„Noi nu vrem imposibilul, vrem alegeri adevărate, pe care cu siguranță le vom câștiga”, a adăugat el. „Puterea știe însă acest lucru, se teme și, de aceea, m-a împiedicat să-mi depun candidatură”, a apreciat Navalnîi.

În martie și iunie anul trecut, Aleksei Navalnîi a organizat două manifestații de amploare în mai multe orașe ale țării, demonstrații soldate cu mii de arestări. El a promovat, de asemenea, o susținută campanie pe întreg teritoriul Rusiei, deschizând numeroase birouri în provincie, în pofida nemulțumirii autorităților.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...