12:55:56 25.04.2024
Stiri

OPINIE // Anul Centenarului se poate transforma într-un an DEVASTATOR pentru Basarabia

Politică 17.01.2018 13:20 Vizualizări1322 Autor: Ziarul National
OPINIE // Anul Centenarului se poate transforma într-un an DEVASTATOR pentru Basarabia


„Dacă în 2018 oficialii români vor avea atenția concentrată doar pe luptele politice intestinale și nu vor acorda suficientă atenție Guvernului de la Chișinău, atunci Anul Centenarului se poate transforma într-un an devastator pentru Basarabia. Dacă anul 2018 va fi anul în care Basarabia va pierde trenul european, acest lucru se va datora și egoismului politicienilor români”, este de părere comentatorul politic Victor Nichituș, care a comentat pe blogul său criza politică de la București.

Potrivit acestuia, este prea de tot că în ultimul an Partidul Social Democrat (PSD) din România, condus cu „o mână de fier” de Liviu Dragnea, a schimbat două guverne. „În comparație cu tensiunile din culoarele politicii românești, Guvernul de la Chișinău dă dovadă de stabilitate, schimbarea la față a garniturii guvernamentale a dezarmat opoziția. Din cei șapte noi miniștri ai Cabinetului Filip doar doi, Iurie Leancă și Alexandru Tănase, au avut conexiuni cu politica. Dacă la Chișinău schimbarea miniștrilor PD a fost o mișcare gândită pentru a aduce un plus valoare, atunci la București retragerea sprijinului politic pentru guvernul Tudose a trezit nemulțumirea președintelui Iohannis”.

Nichituș mai spune că în urma crizei de neîncredere din interiorul PSD, care a fost conjugată cu protestele străzii, s-a amânat ședința comună a guvernelor României și R. Moldova, care era programată pentru toamna anului trecut.

„În cadrul acestei ședințe trebuia să se discute despre fluidizarea traficului de călători la frontiera moldo-română, prin organizarea unor puncte comune de trecere a frontierei. Tot în această ședință ar fi trebuit să se discute despre prezența investițională românească între Prut și Nistru. Incertitudinile apărute în urma acestei amânări, au făcut ca „Transgaz” să depună oferta de cumpărare a „Vestmoldtransgaz”, operatorul moldovean al gazoductului Iași-Ungheni, abia în ultimul moment”.

Sursa citată a concluzionat că România are nevoie de stabilitate politică și de concentrarea necesară pentru dezvoltarea proiectelor din Anul Centenarului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md