Vlad Bătrîncea acuză Bucureştiul de „intenţii imperialiste”: Vrea să anexeze teritoriul nostru la România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea, cel care a rupt harta României Mari în Parlamentul de la Chișinău, a declarat că activitatea lui Traian Băsescu la Chişinău este o dovadă a „intenţiilor imperialiste reale ale Bucureştiului – să obţină dispariţia statului moldovenesc şi să anexeze teritoriul nostru la România”.

„Centenarul Unirii va trece, iar Republica Moldova va rămâne stat suveran și independent. Numai că în această perioadă își vor da arama pe față toți agenții unionismului, toți trădătorii de neam și țară. Vom vedea cine dintre politicieni, dintre deputați, dintre liderii de opinie susțin dispariția statului moldovenesc. Vom vedea câți demnitari slujesc ideologic statul străin și promovează dispariția Moldovei și dizolvarea identității moldovenești”, scrie socialistul pe o rețea de socializare.

În opinia acestuia, „după ce isteria Unirii va trece, le vom spune: „Rușine pe voi, trădătorilor!”, iar alegerile parlamentare din toamnă ne vor ajuta să scăpăm de mulți dintre unioniștii de pe dreapta sau de la guvernare”.

„Cât privește acțiunile ex-președintelui român Traian Băsescu, ele ne servesc ca o dovadă despre intențiile imperialiste reale ale Bucureștiului – să obțină dispariția statului moldovenesc și să anexeze teritoriul nostru la România. Băsescu poate face ce vrea el în Parlamentul român, dar dacă îl vedem în Parlamentul moldovenesc cu mesaje unioniste, atunci o să-l scoatem de acolo pe sus, în cămaşă de forţă şi în ciupici albi”, a precizat Bătrîncea.

El a mai adăugat că PSRM „va obţine în cele din urmă pedepsirea prin lege a acţiunilor unioniste antistatale, iar Traian Băsescu, care e persona non-grata în Moldova, va deveni un rătăcit la fel ca Saakaşvili, care la el acasă are dosare penale, iar în străinătate este tratat cu dispreţ”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...