Ședință din nou amânată în dosarul lui Chiril Lucinschi. Politicianul a fost internat în spital

946701baa5aa261f6ea287fc97bfd7bb_1031x473

Ședința de judecată care urma să aibă loc astăzi, 17 ianuarie, în dosarul lui Chiril Lucinschi a fost amânată din motiv că fostul deputat este internat în spital. Procurorul care instrumentează cazul a declarat presei că nu au fost prezentate niciun fel de dovezi că învinuitul a fost internat în spital.

„Eu sper că la ședința următoare vor fi prezentate dovezi că a fost internat în spital. Eu sper că nu este o modalitate de a tergiversa examinarea dosarului în instanță”, a declarat procurorul.

Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost internat în spital, urmând ca avocații să ceară amânarea ședinței de judecată care urmează să aibă loc astăzi în dosarul fostului legiuitor PLDM, scrie deschide.md.

Avocatul Gheorghe Ulianovschi a declarat pentru deschide.md, că clientul său a fost internat în spital. Prin urmare, apărătorii vor cere ca ședința de astăzi să fie amânată pe motiv că Lucinschi nu se poate prezenta în fața magistraților.

Procurorul Eugen Rurac a menționat că a fost anunțat azi dimineață de Chiril Lucinschi că merge la spital pentru niște investigații medicale. Ulterior, fostul deputat a revenit cu un apel și l-a informat pe procuror că a fost internat. Rurac a mai declarat că astăzi urmau să fie examinate materialele din dosar și, dacă s-ar fi reușit, urma să fie audiat și Chiril Lucinschi.

Amintim că, pe 15 ianuarie, fostului deputat i-a fost prelungit arestul la domiciliu cu încă 30 de zile. Tot atunci a fost audiat încă o dată martorul-cheie din dosar, Ilan Șor.

Chiril Lucinschi este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procurorii spun că este vorba despre două episoade de spălare de bani: unul de 440.000 de dolari și altul de 5.000.000 de lei.

De cealaltă parte, Lucinschi se declară nevinovat și spune că va merge până la CEDO.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente