Încă o jurnalistă rusă, întoarsă de pe Aeroportul Chişinău! E vorba de fosta prezentatoare „Pervîi Kanal” Irada Zeinalova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După incidentul din septembrie 2017 când o jurnalistă rusă a fost întoarsă de pe Aeroportul Chişinău pentru că nu şi-ar fi putut confirma scopul vizitei în Moldova, deşi aceasta susţinea că are programat un interviu cu preşedintele Igor Dodon, fapt confirmat ulterior şi de oficialul moldovean, dar şi un caz similar din noiembrie, istoria se repetă. De această dată, Poliţia de Frontieră i-a interzis intrarea în Republica Moldova cunoscutei jurnaliste ruse, Irada Zeinalova, fostă prezentatoare a ştirilor de la „Pervîi Kanal”, iar actualmente jurnalistă la postul de televiziune rusesc NTV.

Solicitat de Independent.md, serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră a confirmat cazul. Potrivit Raisei Noviţchi, jurnalistei ruse „nu i-a fost permisă intrarea în Republica Moldova pentru că nu şi-a putut justifica scopul”. Asta deşi, potrivit sursei citatea, aceasta susţine „că are întâlniri oficiale”.

Irada Zeinalova a aterizat aseară la Chişinău cu un avion pe ruta Istanbul-Chişinău, iar ulterior a fost îmbarcată într-o aeronavă spre Moscova.

În septembrie 2017, jurnalista Daria Aslamova a fost expulzată din ţară în momentul în care a aterizat la Chişinău cu un zbor din Bucureşti. Aceasta venea la Chişinău pentru un interviu cu preşedintele Igor Dodon, având şi acordul în scris al acestuia. În aeroport însă aceasta era aşteptată de câteva persoane înarmate care, potrivit publicaţiei „Komsomoliskaya Pravda”, aveau o poză cu jurnalista, după care au târât-o şi urcat-o forţat într-un avion spre Bucureşti.

Vedeţi şi: Dodon tună şi fulgeră după ce o jurnalistă rusă care urma să-i ia un interviu a fost întoarsă la Moscova: „Şovinii rusofobi” din birourile guvernamentale pun în pericol întâlnirea cu Putin

În noiembrie 2017, producătorul VGTRK, Marina Safronova, și jurnalistul postului de televiziune „Zvezda”, Alexei Samoliotov, au fost întorși de pe Aeroportul Chișinău pentru că nu şi-ar fi putut confirma scopul vizitei, declarând că sunt într-o vizită privată.

Vedeţi şi: Jurnaliști de la „Rossia 1″ şi „Zvezda”, întorși de pe Aeroportul Chișinău


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...